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Descendant 2016 300cl

Barossa Valley | Australia del Sud | Australia
CHF 378.35

Altre annate

2016
Punteggi dei critici
97 Robert Parker
A blend of 94% Shiraz and 6% Viognier aged in second fill barriques (all French oak), the 2016 Descendant features lovely floral aromas, accented by blueberries and a hint of apricot. On the palate, it's full-bodied, rich and creamy in texture, hugely mouthfilling yet somehow without excessive weight or heat, while the plush, velvety finish adds a hint of dark chocolate. It's a terrific success at a still-reasonable price for the quality.
97 Robert Parker
A blend of 94% Shiraz and 6% Viognier aged in second fill barriques (all French oak), the 2016 Descendant features lovely floral aromas, accented by blueberries and a hint of apricot. On the palate, it's full-bodied, rich and creamy in texture, hugely mouthfilling yet somehow without excessive weight or heat, while the plush, velvety finish adds a hint of dark chocolate. It's a terrific success at a still-reasonable price for the quality.
97 James Suckling
A wine that really sits at the heart of the Torbreck DNA with plenty of blackberries and plums. Graphite and dark chocolate, too. There’s a beautifully exotic peppery and spicy edge here. The co-fermented viognier really is exceptional. The length and build on the palate is phenomenal and the weight of tannin is convincing, all thick and velvety. A blend of 94% shiraz and 6% viognier. Drink or hold.
Produttore
Torbreck Vintners

Recentemente inaugurata, a metà degli anni Novanta, Torbreck Vintners ha raggiunto la vetta delle cantine Barossa in pochi anni. Dalla fine del secolo, Torbreck è diventata una delle tenute più rispettate d'Australia. David Powell, fondatore e mente dietro Torbreck, ha iniziato questa avventura acquistando piccoli lotti di vigneti piuttosto vecchi, non irrigati e dalle rese basse. Ha riunito gli appezzamenti ed è riuscito a trasformare le viti in coltivazioni di alto livello. Il vino risultante è piacevolmente aromatico, strutturato e ben equilibrato. Oggi Torbreck è di proprietà di Pete Kight e produce ventiquattro vini, dei quali il Runrig è il vino più importante. Il Runrig fu prodotto per la prima volta nel 1995 e consiste in un assemblaggio a base di Syrah rafforzato dal Viognier. Grazie alla sua classe, profondità e struttura, questo vino può sicuramente competere con i migliori Côte-Rôtie. Dal Runrig deriva il Descendant, prodotto anch’esso dai vigneti del Runrig; è un vino un po' più aperto ma comunque paragonabile per intensità. Il Factor, realizzato nel 1998, è un Syrah in purezza con grande potenziale di invecchiamento.