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Crognolo 2016 75cl

IGT | Toscana | Italia
Esaurito
Punteggi dei critici
95 James Suckling
Aromas of rosewood, cherries and blueberries follow through to a full body, tight and focused tannins and a long and flavorful finish. This is linear and bright. The tannins are wonderfully polished and poised. Hard not to drink now, but it will improve beautifully in the bottle. A blend of mostly sangiovese with a touch of merlot. Drink or hold.
92 Robert Parker
The 2016 Crognolo is a blend of 90% Sangiovese and 10% Merlot aged in tonneaux and neutral barrique for up to 14 months. This is a tight and elegantly streamlined wine that sports a very attractive mid-weight style. The wine opens to aromas of red cherry, plum, toasted almond and crushed granite or stone. This vintage is both balanced and bright. Some 130,000 bottles were made.
92 Robert Parker
The 2016 Crognolo is a blend of 90% Sangiovese and 10% Merlot aged in tonneaux and neutral barrique for up to 14 months. This is a tight and elegantly streamlined wine that sports a very attractive mid-weight style. The wine opens to aromas of red cherry, plum, toasted almond and crushed granite or stone. This vintage is both balanced and bright. Some 130,000 bottles were made.
Produttore
Tenuta Sette Ponti
Situato nel cuore della regione del Chianti, Sette Ponti si trova tra Arezzo e Firenze, nella Valle dell'Arno. Sette Ponti è chiamata così per i sette ponti che collegano le sponde lungo il fiume Arno. Antonio Moretti, un imprenditore ambizioso, ha aiutato a far brillare il movimento di rinascita di questo luogo toscano. Moretti è riuscito a produrre vini meravigliosi in un lasso di tempo molto breve. La sua tenuta di famiglia di 64 ettari, coordinata da Moretti Cuseri, produce tre vini: l'Oreno, il più internazionale dei tre, il Crognolo, che esprime maggiormente la base dolce e fruttata del 90% di Sangiovese, e il Vigna di Pallino, un Sangiovese non passato in legno, un vino con note di ciliegia in primo piano.