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Crognolo 2015 75cl

IGT | Toscana | Italia
Esaurito
Punteggi dei critici
94 James Suckling
A firm and chewy young wine with chestnut, chocolate and oyster shell character. A blackberry undertone. Full body, polished and fresh. Drink now or hold in your cellar.
90 Robert Parker
Sangiovese and Merlot make up the 2015 Crognolo. The wine shows a dark appearance followed by long, flowing aromas of black fruit, spice and leather. This is a robust and nicely layered red blend that would stand up to meat roasts or lamb shanks. The wine is smooth and pleasing in texture. It drinks very nicely straight out of the gate.<br/>
90 Wine Spectator
Fresh and enticing, with cherry, raspberry, tobacco and spice flavors. Firms up on the finish, where vegetal accents and tannins linger. Sangiovese and Merlot. Drink now through 2023. 7,500 cases made.
90 Robert Parker
Sangiovese and Merlot make up the 2015 Crognolo. The wine shows a dark appearance followed by long, flowing aromas of black fruit, spice and leather. This is a robust and nicely layered red blend that would stand up to meat roasts or lamb shanks. The wine is smooth and pleasing in texture. It drinks very nicely straight out of the gate.<br/>
90 Wine Spectator
Fresh and enticing, with cherry, raspberry, tobacco and spice flavors. Firms up on the finish, where vegetal accents and tannins linger. Sangiovese and Merlot. Drink now through 2023. 7,500 cases made.
Produttore
Tenuta Sette Ponti
Situato nel cuore della regione del Chianti, Sette Ponti si trova tra Arezzo e Firenze, nella Valle dell'Arno. Sette Ponti è chiamata così per i sette ponti che collegano le sponde lungo il fiume Arno. Antonio Moretti, un imprenditore ambizioso, ha aiutato a far brillare il movimento di rinascita di questo luogo toscano. Moretti è riuscito a produrre vini meravigliosi in un lasso di tempo molto breve. La sua tenuta di famiglia di 64 ettari, coordinata da Moretti Cuseri, produce tre vini: l'Oreno, il più internazionale dei tre, il Crognolo, che esprime maggiormente la base dolce e fruttata del 90% di Sangiovese, e il Vigna di Pallino, un Sangiovese non passato in legno, un vino con note di ciliegia in primo piano.