Close

La Massa 2013 75cl

IGT | Toscana | Italia
Esaurito

Altre annate

2013
Punteggi dei critici
92 Robert Parker
The 2013 La Massa is a delicious blend of 60% Sangiovese and 30% Merlot, with the rest being Cabernet Sauvignon and Alicante Bouschet. It opens to a bright ruby color with dark garnet intensity. This is a more feminine wine compared to Giorgio Primo, but the wine's inner complexity and finesse are really quite remarkable. Bold fruit layers show intensity and purity, and the wine is impeccably clean and forthcoming. That same sense of purity is transported to the palate where fresh acidity works in nice contrast to the natural heft and structure of this wine. Best of all, La Massa is a great value. Giampaolo Motta's Fattoria La Massa is one of my favorite estates in Panzano-in-Chainti. This tasting served as a happy reminder of why I love these wines so much. The 2012 Giorgio Prima is impeccable. It is a small miracle in what most agree was not an easy vintage. Mr. Motta evidently has that magic touch. I loved this set of new releases and was particularly thrilled to try a new wine: The IGT Toscana Carla 6 that left me extremely satisfied. In truth, I was floored by it. Importer(s): T. Edward Wines, 66 West Broadway #406, New York, NY 10007, (212) 233-1504 , www.tedwardwines.com
Produttore
La Massa
Fattoria La Massa si trova in una bella posizione, nella Conca d'Oro di Panzano, all'interno del territorio del Chianti Classico. L'appassionato napoletano Giampaolo Motta acquistò la tenuta nel 1992. Oggi lavora a fianco del famoso consulente Stéphane Derenencourt per realizzare due grandi Super-Tuscan. La proprietà si estende su 45 ettari, di cui 25 sono dedicati alla coltivazione dei classici toscani (come il Sangiovese) e delle varietà bordolesi (come il Cabernet Sauvignon il, Merlot e il Petit Verdot). Coltivati nella zona del Classico, a causa dell'assemblaggio con altre varietà, il Giorgio Primo e il Massa possono essere commercializzati solo come Toscana IGT. Entrambi i vini sono maturati in barrique di rovere francese e sono esempi maturi e succulenti della sotto-zona di Panzano. La grande determinazione di Giampaolo per il raggiungimento dell'eccellenza ha reso i suoi vini famosi a livello mondiale per la loro genialità, l’eccellente qualità e, soprattutto, la personalità unica.