20 Rene Gabriel
Mitteldunkles Gelb, somit recht intensiv, leuchtender Rand. Der erste Nasenkontakt zeigt eine volle Rosinenladung, Honig, Feigensirup. Irgendwie erinnert das sehr kompakte, extrem, konzentrierte Bouquet an eine gigantische Trockenbeerenauslese. Reicher Gaumen, fast ölig, er bewegt sich wie ein Likör sich im Mund, im Finale Cointreau, gekochte Mirabellen und viel helle Rosinen. Dieser geniale Suduiraut erinnert an die ganz grossen alten Jahrgänge wie 1929, 1937 und 1945!!! Pierre Montegut: «Dieser 2015er hat 135 Gramm Restzucker, 14 % Alkohol und eine perfekte, relativ hohe Säure. Das sind genau jene Werte, die ich für einen ganz grossen Suduiraut avisiere. Für mich ist er mindestens so gut wie der 2009er, wenn nicht noch besser». 20/20 2020 – 2065
97 Robert Parker
The 2015 Suduiraut comes with 123 grams per liter of residual sugar, more modest than some of its Sauternes peers and 4.56 grams per liter of acidity. It has a sense of completeness on the nose already: immense clarity with wild honey and quince aromas that gain intensity in the glass. The palate is medium-bodied with very pure botrytised fruit, very focused and one of the most intense Sauternes you will find this year. It feels long and sophisticated in the mouth yet never overpowers, never really has to put its foot right down on the accelerator. This is a wonderful Suduiraut, not quite up to the level of the ethereal 2009...although not too far off.
96 Wine Spectator
A ripe, rounded style, with loads of apricot, mango and glazed peach flavors, followed by a warm tarte Tatin finish. Still a touch youthfully raw, but shows serious depth.—J.M.