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Beauséjour Duffau Lagarrosse 2015 300cl

1er Grand Cru Classé B | St. Emilion | Bordeaux | Francia
CHF 756.70
Punteggi dei critici
100 James Suckling
This is extraordinary. There has never been a wine like this here since the famous 1990 or underrated 1989. Violets, flowers, stones and limestone. Oyster-shell undertones. Full-bodied, muscular and so structured. A phenomenal wine that reminds me of the great Bordeaux of the 1950s. Try in 2026.
95 Wine Spectator
Offers lovely richness, with a very caressing feel to the layers of warm plum compote and boysenberry confiture. Underneath all the fruit is a very fine-edged chalky thread, yet the feeling overall is velvety and lush. A beauty.—J.M.
93 Robert Parker
The 2015 Beausejour (Duffau Lagarrosse) is a blend of 90% Merlot picked between 25 September and 5 October, 10% Cabernet Franc picked on 5 and 12 October. It was cropped at 34 hl/ha. It has a very intense, quite opulent bouquet, just like the 2015 Pavie-Macquin from barrel, with fig-tinged red cherry fruit, hints of kirsch and glycerin. The palate likewise shows more refinement and class, the tannins fine and the acidity well judged. It has a fresh finish, though it just needs to muster a touch more tension and sense of energy right on the finish. Let's see what happens during its élevage, because it has the materials to turn into a very fine Saint Emilion
17 Rene Gabriel
90 % Merlot, 10 % Cabernet Franc. Extrem dunkles Purpur mit lila und violetten Reflexen. Intensives, zu Beginn leicht alkoholisch wirkendes Bouquet, dropsige Noten, Waldbeeren, ein Hauch von Überreife und Malzkonturen. Im Gaumen erinnert der Grundgeschmack etwas an einen Prioratwein, aussen überreif, innen noch kernig. Für mich ist er zu streng zu wenig Burgundisch ausgefallen. 17/20 2024 – 2042
17 Rene Gabriel
90 % Merlot, 10 % Cabernet Franc. Extrem dunkles Purpur mit lila und violetten Reflexen. Intensives, zu Beginn leicht alkoholisch wirkendes Bouquet, dropsige Noten, Waldbeeren, ein Hauch von Überreife und Malzkonturen. Im Gaumen erinnert der Grundgeschmack etwas an einen Prioratwein, aussen überreif, innen noch kernig. Für mich ist er zu streng zu wenig Burgundisch ausgefallen. 17/20 2024 – 2042
Produttore
Château Beauséjour
Il 1985 è stato un importante punto di svolta per questa tenuta a sud di Saint-Émilion, quando Château Beauséjour ha migliorato il proprio livello di qualità diventando uno dei produttori più imponenti tra i Premier Grands Crus Classé. Dopo la grande svolta della proprietà, l'ingegner Pierre Bernault acquistò Château Beauséjour nel 2004, coronando il suo amore per il mondo del vino. Con 12 dei 15 ettari dedicati alla produzione di Merlot e Cabernet Franc, la famiglia Bernault ha continuato ad accrescere la propria fama di più grande produttore di vino della Montagna di Saint-Émilion. Consulenti del calibro di Stéphane Derenencourt, Michel Rolland e Nicolas Thienpont hanno influenzato ulteriormente lo stile classico dello Château, con vini dal corpo medio o ricco, caratterizzati dall'opulenza dei frutti neri e da tannini decisi che forgiano la struttura durante il periodo di invecchiamento.