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Beauséjour Duffau Lagarrosse 2004 75cl

St. Emilion | Bordeaux | Francia
Esaurito
Punteggi dei critici
17 Rene Gabriel
Sattes, dichtes Granat mit lila Reflexen. Parfümiertes Waldbeerenbouquet, sehr nobel im Ausdruck, gekochter Holunder, wirkt sanft konfitürig in der Nase, gleichzeitig aber auch schön frisch. Im Gaumen elegant und eher leicht wirkend, bleibt rotbeerig, wilde Himbeeren und somit eher burgundisch in der Fruchtausrichtung, schlankes Finale. Ein delikater Wein, der die Finessen, aber leider nicht die Kraft eines Premier Cru's zeigt. trinken (2009 - 2020)
17 Rene Gabriel
Sattes, dichtes Granat mit lila Reflexen. Parfümiertes Waldbeerenbouquet, sehr nobel im Ausdruck, gekochter Holunder, wirkt sanft konfitürig in der Nase, gleichzeitig aber auch schön frisch. Im Gaumen elegant und eher leicht wirkend, bleibt rotbeerig, wilde Himbeeren und somit eher burgundisch in der Fruchtausrichtung, schlankes Finale. Ein delikater Wein, der die Finessen, aber leider nicht die Kraft eines Premier Cru's zeigt. trinken (2009 - 2020)
91 Wine Spectator
Wonderful blackberry and crushed raspberry aromas follow through to a full-bodied palate, with velvety tannins and a long, caressing finish. Balanced and long, with a lot in reserve. I like it as much as the 2000. Best after 2011. 2,500 cases made. ?JS
91 Wine Spectator
Wonderful blackberry and crushed raspberry aromas follow through to a full-bodied palate, with velvety tannins and a long, caressing finish. Balanced and long, with a lot in reserve. I like it as much as the 2000. Best after 2011. 2,500 cases made. ?JS
90 Robert Parker
Performing better out of bottle than it did from cask, this brilliant terroir has produced an elegant, dense ruby-colored, medium-bodied 2004 (2,666 cases) with complex aromatics of raspberries, blueberries, crushed rocks, and spring flowers. Not a powerful, muscular effort, it reveals pure, sweet fruit in its delicate personality. Give it 1-2 years of cellaring and drink it over the following 10-15.
90 Robert Parker
Performing better out of bottle than it did from cask, this brilliant terroir has produced an elegant, dense ruby-colored, medium-bodied 2004 (2,666 cases) with complex aromatics of raspberries, blueberries, crushed rocks, and spring flowers. Not a powerful, muscular effort, it reveals pure, sweet fruit in its delicate personality. Give it 1-2 years of cellaring and drink it over the following 10-15.
Produttore
Château Beauséjour
Il 1985 è stato un importante punto di svolta per questa tenuta a sud di Saint-Émilion, quando Château Beauséjour ha migliorato il proprio livello di qualità diventando uno dei produttori più imponenti tra i Premier Grands Crus Classé. Dopo la grande svolta della proprietà, l'ingegner Pierre Bernault acquistò Château Beauséjour nel 2004, coronando il suo amore per il mondo del vino. Con 12 dei 15 ettari dedicati alla produzione di Merlot e Cabernet Franc, la famiglia Bernault ha continuato ad accrescere la propria fama di più grande produttore di vino della Montagna di Saint-Émilion. Consulenti del calibro di Stéphane Derenencourt, Michel Rolland e Nicolas Thienpont hanno influenzato ulteriormente lo stile classico dello Château, con vini dal corpo medio o ricco, caratterizzati dall'opulenza dei frutti neri e da tannini decisi che forgiano la struttura durante il periodo di invecchiamento.