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Beauséjour Duffau Lagarrosse 2003 75cl

St. Emilion | Bordeaux | Francia
Esaurito
Punteggi dei critici
92 Wine Spectator
What a beautiful and opulent wine. Aromas of chocolate, berry and raspberry. Full-bodied, with velvety tannins. Long finish. Elegant. Best after 2008. 2,000 cases made. ?JS
92 Wine Spectator
What a beautiful and opulent wine. Aromas of chocolate, berry and raspberry. Full-bodied, with velvety tannins. Long finish. Elegant. Best after 2008. 2,000 cases made. ?JS
17 Rene Gabriel
04: Tiefes Granat mit lila Schimmer. Frisches, leicht florales Bouquet; Rosennote, Waldbeeren. Sehr feine Textur, bleibt eher rotbeerig, mittlerer Körperbau, Johannisbeeren im Finale, wirkt sehr dicht, es fehlt ihm vielleicht etwas die Süsse, um zu den ganz Grossen vorzustossen. 17/20 2008 – 2018
17 Rene Gabriel
04: Tiefes Granat mit lila Schimmer. Frisches, leicht florales Bouquet; Rosennote, Waldbeeren. Sehr feine Textur, bleibt eher rotbeerig, mittlerer Körperbau, Johannisbeeren im Finale, wirkt sehr dicht, es fehlt ihm vielleicht etwas die Süsse, um zu den ganz Grossen vorzustossen. 17/20 2008 – 2018
89 Robert Parker
This is an extraordinary terroir (17 acres on a clay and limestone plateau) planted with 70% Merlot, 20% Cabernet Franc, and 10% Cabernet Sauvignon. I would love to see a repetition of the profound as well as monumental 1990. The deep ruby/purple-tinged 2003 reveals an evolved, precocious bouquet displaying this cuvee?s tell-tale minerality interwoven with black cherries and raspberries, medium body, and an elegant finish. More weight and concentration would have resulted in a higher rating. The finished natural alcohol was 13.5%. Anticipated maturity: 2007-2020.
89 Robert Parker
This is an extraordinary terroir (17 acres on a clay and limestone plateau) planted with 70% Merlot, 20% Cabernet Franc, and 10% Cabernet Sauvignon. I would love to see a repetition of the profound as well as monumental 1990. The deep ruby/purple-tinged 2003 reveals an evolved, precocious bouquet displaying this cuvee?s tell-tale minerality interwoven with black cherries and raspberries, medium body, and an elegant finish. More weight and concentration would have resulted in a higher rating. The finished natural alcohol was 13.5%. Anticipated maturity: 2007-2020.
Produttore
Château Beauséjour
Il 1985 è stato un importante punto di svolta per questa tenuta a sud di Saint-Émilion, quando Château Beauséjour ha migliorato il proprio livello di qualità diventando uno dei produttori più imponenti tra i Premier Grands Crus Classé. Dopo la grande svolta della proprietà, l'ingegner Pierre Bernault acquistò Château Beauséjour nel 2004, coronando il suo amore per il mondo del vino. Con 12 dei 15 ettari dedicati alla produzione di Merlot e Cabernet Franc, la famiglia Bernault ha continuato ad accrescere la propria fama di più grande produttore di vino della Montagna di Saint-Émilion. Consulenti del calibro di Stéphane Derenencourt, Michel Rolland e Nicolas Thienpont hanno influenzato ulteriormente lo stile classico dello Château, con vini dal corpo medio o ricco, caratterizzati dall'opulenza dei frutti neri e da tannini decisi che forgiano la struttura durante il periodo di invecchiamento.