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Crianza 2013 75cl

DO | Ribera del Duero | Castilla y León | Spagna
Esaurito

Altre annate

2013
Punteggi dei critici
89 Da Robert Parker
87 Da Wine Spectator
The 2013 Emilio Moro comes through as slightly overripe and vegetal at the same time, a little contradictory, I know. It is sourced from vineyards aging between 12 and 25 years old that fermented with their own strain of yeasts in stainless steel vats, then aged for one year in French and American oak barrels. 2013 was a cold vintage, rainy, with moderate alcohol levels. The nose shows something organic, peat-like, intermixed with aromas of very ripe plums and even figs, slightly blurry. The palate is light to medium-bodied, lacking a bit in the middle. This is a lighter Emilio Moro for an earlier consumption that becomes more focused with time in the glass, so decanting it in advance might be a good idea. 600,000 bottles. This time I met with José Moro to taste through their portfolio of (mostly) red wines from their Emilio Moro and Cepa 21 wineries. Nice, modern, ripe and generously oaked Ribera del Duero wines, very good in their style. The 2011 Malleolus was the highlight of the line up.
Produttore
Bodegas Emilio Moro
Tre generazioni di duro lavoro e dedizione hanno reso Emilio Moro una delle principali bodegas della Ribera del Duero. José Moro continua a lavorare per l'obiettivo di famiglia di produrre vini di alta qualità, attraverso l'impegno e l'attenta conservazione dell'ambiente. Fondata nel 1989, la tenuta da 70 ettari si compone di quattro aree distinte di vigneti a Pesquera del Duero, ognuna coltivata con l'uva locale, il Tempranillo. I vini rappresentano i valori tradizionali della famiglia, utilizzando le tecnologie più recenti per creare alcune delle migliori bottiglie nella denominazione. Il Malleolus, prodotto dai vigneti più vecchi, è un rosso fruttato con il caratteristico invecchiamento tradizionale di 18 mesi in rovere francese.