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Barolo Ravera 2017 75cl

DOCG | Barolo | Piemonte | Italia
CHF 67.00
Punteggi dei critici
96 Vinous
The 2017 Barolo Ravera is dazzling. Deep, potent and virile, the 2017 has a lot to say, but it won’t be ready to drink anytime soon. Black cherry, graphite, licorice, smoke, game, lavender and licorice convey a real impression of gravitas that is reinforced by the wine’s overall feel. This powerhouse Barolo is magnificent today in a sort of old-school meets new-school style.
96 Wine Spectator
Leather, vanilla and spice aromas are expressive, yet underneath there are subtle notes of rose, strawberry, cherry and iron. As this red evolves on the palate, it firms up, remaining harmonious and resonant through the lingering finish. Eucalyptus and wild herb elements emerge with air. Compelling. Best from 2025 through 2045. 500 cases made, 60 cases imported.
95 Robert Parker
Showing resolve and determination, the Paolo Scavino 2017 Barolo Ravera (with fruit from Novello) offers more concentration and a much darker quality of fruit with blackberry and plum. Ravera gives us density and power and a generous display of dark spice with tobacco and toasted hazelnut. Despite that extra muscle and heft, I love how the tannins are so expertly integrated into the fruit.
Produttore
Azienda Vitivinicola Paolo Scavino
La Tenuta Paolo Scavino è una delle principali in Italia e ha prodotto i migliori esempi di Barolo fin dagli anni '20 del Novecento. Fondata dalla famiglia Scavino, questa tenuta è stata diretta da Enrico Scavino per molti anni. Un visionario in campo enologico, Enrico è una delle figure chiave responsabili della magnifica reputazione del Piemonte. La tenuta di Paolo Scavino comprende i migliori 29 ettari di proprietà vitivinicola della regione, tra cui i principali Cru di Barolo - Cannubi, Bric dël Fiasc e Rocche dell’Annunziata. Vinificare le viti appezzamento per appezzamento permette alla cantina di perfezionare i propri vini. Oggi, le figlie di Enrico, Elisa ed Enrica, aiutano a gestire la tenuta. Il loro fiore all’occhiello, Bric dël Fiasc, simboleggia uno dei primi esempi di imbottigliamento da mono-vigneto del Barolo, con la prima annata prodotta nel 1978.