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Barolo Bric del Fiasc 2017 75cl

DOCG | Barolo | Piemonte | Italia
CHF 85.40
Punteggi dei critici
96 Robert Parker
With fruit from Castiglione Falletto, the Paolo Scavino 2017 Barolo Bric dël Fiasc is another terrific release from this leading estate. In fact, this wine delivers a big step up in terms of intensity and clarity, with a seamless integration of dark fruit, spice, balsam herb and sweet cherry. It also shows enormous clarity and definition, thanks to subtle touches of limestone and mineral. This wine figures high on a list of the best Barolos made in 2017.
95 Vinous
The 2017 Barolo Bric del Fiasc is another gorgeous wine in the line up from the Scavino family. Readers will find a Barolo that is more nuanced and less bombastic than in the past. Bric del Fiasc has plenty of power on its own, so this style works so well. Dried rose petal, mint, spice, kirsch and iron all blossom with a bit of coaxing. I can’t wait to see how it ages.
94 Wine Spectator
Aromatic, this red offers rose, plum, cherry, licorice, leather and spicy tobacco notes. Firm, yet surprisingly open and balanced at this stage. Remains fresh and long on the savory finish. Best from 2024 through 2038. 708 cases made, 75 cases imported.
Produttore
Azienda Vitivinicola Paolo Scavino
La Tenuta Paolo Scavino è una delle principali in Italia e ha prodotto i migliori esempi di Barolo fin dagli anni '20 del Novecento. Fondata dalla famiglia Scavino, questa tenuta è stata diretta da Enrico Scavino per molti anni. Un visionario in campo enologico, Enrico è una delle figure chiave responsabili della magnifica reputazione del Piemonte. La tenuta di Paolo Scavino comprende i migliori 29 ettari di proprietà vitivinicola della regione, tra cui i principali Cru di Barolo - Cannubi, Bric dël Fiasc e Rocche dell’Annunziata. Vinificare le viti appezzamento per appezzamento permette alla cantina di perfezionare i propri vini. Oggi, le figlie di Enrico, Elisa ed Enrica, aiutano a gestire la tenuta. Il loro fiore all’occhiello, Bric dël Fiasc, simboleggia uno dei primi esempi di imbottigliamento da mono-vigneto del Barolo, con la prima annata prodotta nel 1978.