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Barbaresco Asili Riserva 2007 75cl

DOCG | Barbaresco | Piemonte | Italia
Esaurito
Punteggi dei critici
97 Robert Parker
The 2007 Barbaresco Riserva Asili is sweet, perfumed and totally gorgeous in its round, sensual fruit. Silky, elegant tannins frame the long, harmonious finish. Stylistically the 2007 is most similar to the 2004, although it seems to have more exuberant, opulent fruit. Anticipated maturity: 2019-2037. <br/><br/>My annual tasting with Bruno Giacosa encompassed all his 2008s and 2009s, plus the 2000 Baroli and Barbareschi, which will be covered in a subsequent article. Vintage 2008 and 2009 are both interesting, but don’t look to be as consistent across the board as 2007. Never one to say much, Giacosa is quite reserved and even severe with his own wines, with the exception of the occasional wine that crosses his lips and elicits a ‘this is good.’
95 Wine Spectator
Bursting with sweet cherry, floral, licorice and spice flavors, this ripe red is expressive, supple, balanced and dense, showing the structure to age and a finish of fig and tobacco notes. Best from 2016 through 2030.
Produttore
Azienda Agricola Falletto di Bruno Giacosa
Negli ultimi 40 anni, il meticoloso Bruno Giacosa ha prodotto molti dei migliori Barolo e Barbaresco del mercato. La sua conoscenza, passione e curiosità hanno creato la fama di questa spettacolare azienda vinicola. La sua ricerca costante delle uve migliori, dai vigneti più prestigiosi, ha letteralmente pagato. Oltre alle uve acquistate e vinificate, etichettate Casa Vinicola Bruno Giacosa, ha seguito la nuova ondata di produttori-coltivatori e ha acquisito terreni propri: Asili a Barbaresco e Falletto a Serralunga, e questi vini sono imbottigliati con l'etichetta Azienda Agricola. La tenuta è rinomata per i cru di Barbaresco Asili, Rabajà, Santo Stefano, e il cru di Barolo Vigna Rionda. I vini Falletto e Villero mostrano agevolmente le complessità armoniose del Nebbiolo. Alla fine, grazie agli sforzi congiunti di Giacosa e ai metodi tradizionali del vignaiolo Dante Scaglione, i vini Barbera, Dolcetto e Roero Arneis soddisfano sia i critici che gli amanti del vino.