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Champagne Grand Cru Brut Rosé NV 75cl

AOC Grand Cru | Montagne de Reims | Champagne | France
Épuisé

Tous les millésimes

NV
Évaluations et Scores
91 Robert Parker
The Non-Vintage Rose is a bright salmon color, with a Burgundian-like nose of cherries, strawberries, and flowers. Deep yet delicate, dry, zesty, vibrant flavors cut a full impression on the palate. Readers should also note the uniformity of the tiny pinpoint bubbles. This is a dazzling rose to drink over the next 4-5 years. It was only recently that I discovered and began extolling the wines of Egly-Ouriet. I realize the large Champagne firms dominate Champagne sales in this country, but one of the most encouraging trends is that small, high quality estate bottlers are now beginning to receive some representation. Egly-Ouriet's Champagnes are so good that I have begun buying them to drink chez moi. The new releases are gorgeous examples of just how rich Champagne can be without being too heavy or cumbersome. Readers will be delighted to know that this small estate prints the date of disgorgement on each bottle, a practice that should be followed by all Champagne producers. Given the intensity of these exquisite wines, they should be drunk with food rather than served as an aperitif.
90 Wine Spectator
A crowd-pleaser, this is open-knit, with a lively bead and great balance. Shows hints of plum, black raspberry, blanched almond, ground ginger and white pepper. The fresh finish echoes a smoky mineral note. Drink now through 2015. –AN
Producteur
Egly Ouriet
Derrière l’une des propriétés familiales les plus remarquables de Champagne se cache un vigneron doté d’une grande expérience et d’une dizaine d’hectares de vignes. Fondé en 1930, le domaine se situe à proximité de la commune d’Ambonnay dans le secteur de la Montagne de Reims connue pour ses superficies de pinot noir, les plus étendues de la région. Ici, la qualité prime avant tout. Les vignes, d’un âge particulièrement intéressant, plus de trente ans pour certaines, se déclinent en pinot noir et chardonnay avec un pourcentage plus faible de pinot meunier. Ayant adopté des pratiques culturales extrêmes, Francis Egly cultive ses raisins de façon biodynamique, imposant des rendements extrêmement faibles, dont la moyenne ne dépasse pas la moitié des niveaux régionaux. A la clé, une récolte très qualitative, expressive et convaincante. Les techniques de vinification sont, elles aussi, très naturelles avec un élevage sur lies prolongé, sans filtration ni collage. Ce vigneron de référence propose une panoplie de vins remarquables, empreints de caractéristiques propres à chaque terroir, millésime et cépage. Le Grand Cru Millésime, aux côtés des Grands Crus, Brut Tradition, Brut Rosé et Blanc de Noirs Vieilles Vignes, tous non millésimés, offrent d’excellents exemples des champagnes les moins interventionnistes de la région.