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Valpolicella Superiore 2015 75cl

DOC | Valpolicella | Region de la Vénétie | Italie
CHF 91.90

Tous les millésimes

2009 2015 2017
Évaluations et Scores
94 Vinous
The 2015 Valpolicella Superiore Monte Lodoletta wows the senses with a burst of spicy citrus, cherries and incense that leaps from the glass. Further depths develop through each swirl with complementing notes of dried roses, cocoa and clove. It’s elegant and silky-smooth with a harmonious mix of ripe red and hints of blue fruits, a saline core and gorgeous inner florals that form toward the close. Hard red candies and hints of violette pastille linger long, as the mouth is left watering for more. This is firing on all cylinders and full of energy. The Valpolicella of Dal Forno is made 100% from grapes that are dried between 20-25 days.
94 Wine Spectator
Dark, fragrant notes of incense, loamy earth and hot iron are both a sweet and savory entry point for this rich and harmonious red. It's medium- to full-bodied and fresh, with fine-grained tannins defining flavors of fig cake, crème de cassis, medicinal herb and balsamico. Long, plush, graphite- and spice-laced finish. Corvina, Corvinone, Croatina and Oseleta. Best from 2023 through 2038. 2,100 cases made, 333 cases imported.
Producteur
Dal Forno Romano
Cave réputée pour ses célèbres Amarone della Valpolicella, Dal Forno Romano est également à l’origine de deux autres vins élaborés dans le même esprit d’excellence à partir de ses propres vignobles : la Valpolicella Superiore et la Vigna Seré. Même si ce terroir de premier plan est passé entre les mains de quatre générations de la famille Dal Forno, la cave elle-même n’a été fondée qu’en 1983. Romano Dal Forno, créateur de l’un des plus grands vins italiens, est né et a grandi au milieu des vignes familiales. Animé d’une passion pour le vin, il lui dédie l’œuvre de sa vie, développant des techniques viticoles et œnologiques uniques. Niché dans la vallée d’Illasi, à l’est de Vérone, Dal Forno Romano privilégie un équilibre parfait entre tradition et technologie. Les cuvées qui en découlent se caractérisent par une concentration exceptionnelle et une abondance d’arômes et de saveurs intenses. Vouant un culte à la qualité et à des exigences rigoureuses, Romano Dal Forno a érigé Dal Forno au premier rang des vignerons de Valpolicella les plus adulés, voire vénérés.