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Pavillon Blanc de Margaux 2021 75cl

AOC | Bordeaux Blanc | Bordeaux | France
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Évaluations et Scores
99 James Suckling
This is very tightly wound, with dried apples, limes, blossom honey, flint, light mangoes and some lemon curd, as well as hints of stone. Medium- to full-bodied with tangy acidity and white peaches, Meyer lemons and minerals. It is focused and very refined. There's plenty of compact fruit, and the energetic acidity is phenomenal. Drinkable, but give this three or four years.
94 Robert Parker
The 2021 Pavillon Blanc is one of the finest recent vintages of this cuvée, combining complete maturity with incisive acids to striking effect. Offering up aromas of confit lemon, citrus zest, crisp orchard fruit and wet stones, it's medium to full-bodied, chiseled and tensile, with striking concentration and chalky structuring dry extract, concluding with a long, mineral finish. It was picked between September 7 and 13 and attained 13.3% natural alcohol.<br/><br/>
94 Robert Parker
The 2021 Pavillon Blanc is one of the finest recent vintages of this cuvée, combining complete maturity with incisive acids to striking effect. Offering up aromas of confit lemon, citrus zest, crisp orchard fruit and wet stones, it's medium to full-bodied, chiseled and tensile, with striking concentration and chalky structuring dry extract, concluding with a long, mineral finish. It was picked between September 7 and 13 and attained 13.3% natural alcohol.<br/><br/>
Producteur
Château Margaux

Indiscutablement, Château Margaux constitue la propriété la plus éblouissante des châteaux médocains, et sa façade grandiose couplée à son allée spectaculaire bordée d’arbres, en dit long sur sa réputation, déjà impressionnante. Erigée au début du 19ème siècle, la bâtisse se dresse toujours aussi fièrement, symbole des vignerons qui y ont œuvré durant des siècles. André Mentzelopoulos, né en Grèce, a acquis le domaine en 1949 et depuis les années 1980, c’est sa fille Corinne qui perpétue ses traditions bien ancrées. En 1983, le charmant Paul Pontallier, aujourd’hui disparu, a rejoint l’équipe, en tant que directeur technique alors qu’il n’avait que 27 ans. Ce château traditionnel, dirigé par une équipe jeune mais talentueuse, s’est métamorphosé pour se hisser parmi les meilleurs vins de Bordeaux. S’épanouissant sur 262 hectares, le domaine propose sa cuvée phare, son Grand Vin à base de cabernet-sauvignon, le Château Margaux, mais aussi un remarquable second vin, le Pavillon Rouge du Château Margaux et un 100% sauvignon blanc, unique en son genre à Margaux, le Pavillon Blanc du Château Margaux.