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Pavillon Blanc de Margaux 2009 75cl

AOC | Bordeaux Blanc | Bordeaux | France
Épuisé
Évaluations et Scores
94 Wine Spectator
This really sneaks up on you, with laserlike focus to the blanched macadamia nut, honeysuckle, white peach and creamed yellow apple fruit flavors. Very sleek and restrained, with a long, stone-framed finish that's as pure as freshly fallen snow. Best from 2013 through 2023. –JM
94 Wine Spectator
This really sneaks up on you, with laserlike focus to the blanched macadamia nut, honeysuckle, white peach and creamed yellow apple fruit flavors. Very sleek and restrained, with a long, stone-framed finish that's as pure as freshly fallen snow. Best from 2013 through 2023. –JM
17 Rene Gabriel
Mittleres Gelb, lindengrüne Nuancen darin, leuchtend. Intensives, reifes Pfirsichbouquet, ein Hauch von Exotik und Mirabellen darin zeigend. Weicher Gaumen, viel Saft, bereits integrierte Säure, im Finale mit einem leicht grünlichen Aprikosentuch endend. Macht früh Freude. trinken (2011 - 2018)
17 Rene Gabriel
Mittleres Gelb, lindengrüne Nuancen darin, leuchtend. Intensives, reifes Pfirsichbouquet, ein Hauch von Exotik und Mirabellen darin zeigend. Weicher Gaumen, viel Saft, bereits integrierte Säure, im Finale mit einem leicht grünlichen Aprikosentuch endend. Macht früh Freude. trinken (2011 - 2018)
88 Robert Parker
Proprietor Paul Pontallier is pulling back considerably from the higher alcohol, fuller styles that he was producing as recently as 2007. I am not sure it is the best idea, but this is still a vivid, vibrant 100% Sauvignon, with loads of minerality and almost unbridled notes of grapefruit and white currants in a medium-bodied, crisp, somewhat tart style. Drink it over the next 20+ years.
88 Robert Parker
Proprietor Paul Pontallier is pulling back considerably from the higher alcohol, fuller styles that he was producing as recently as 2007. I am not sure it is the best idea, but this is still a vivid, vibrant 100% Sauvignon, with loads of minerality and almost unbridled notes of grapefruit and white currants in a medium-bodied, crisp, somewhat tart style. Drink it over the next 20+ years.
Producteur
Château Margaux

Indiscutablement, Château Margaux constitue la propriété la plus éblouissante des châteaux médocains, et sa façade grandiose couplée à son allée spectaculaire bordée d’arbres, en dit long sur sa réputation, déjà impressionnante. Erigée au début du 19ème siècle, la bâtisse se dresse toujours aussi fièrement, symbole des vignerons qui y ont œuvré durant des siècles. André Mentzelopoulos, né en Grèce, a acquis le domaine en 1949 et depuis les années 1980, c’est sa fille Corinne qui perpétue ses traditions bien ancrées. En 1983, le charmant Paul Pontallier, aujourd’hui disparu, a rejoint l’équipe, en tant que directeur technique alors qu’il n’avait que 27 ans. Ce château traditionnel, dirigé par une équipe jeune mais talentueuse, s’est métamorphosé pour se hisser parmi les meilleurs vins de Bordeaux. S’épanouissant sur 262 hectares, le domaine propose sa cuvée phare, son Grand Vin à base de cabernet-sauvignon, le Château Margaux, mais aussi un remarquable second vin, le Pavillon Rouge du Château Margaux et un 100% sauvignon blanc, unique en son genre à Margaux, le Pavillon Blanc du Château Margaux.