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Évaluations et Scores
87 Wine Spectator
Dark ruby-garnet in color, with tobacco, chocolate and berry aromas. Medium- to full-bodied, with velvety tannins and plenty of milk chocolate on the finish. Slightly dry.--1982 Bordeaux horizontal. Drink now. ?JS
87 Wine Spectator
Dark ruby-garnet in color, with tobacco, chocolate and berry aromas. Medium- to full-bodied, with velvety tannins and plenty of milk chocolate on the finish. Slightly dry.--1982 Bordeaux horizontal. Drink now. ?JS
86 Robert Parker
This fully mature wine continues to offer a mouthfilling concoction of glycerin, over-ripe black-cherry and cassis fruit, full body, and plenty of hefty alcohol. There is little complexity or grip to this chewy, meaty Giscours. Drink it over the next 5-6 years . Tasted 6 times since bottling with consistent notes.
86 Robert Parker
This fully mature wine continues to offer a mouthfilling concoction of glycerin, over-ripe black-cherry and cassis fruit, full body, and plenty of hefty alcohol. There is little complexity or grip to this chewy, meaty Giscours. Drink it over the next 5-6 years . Tasted 6 times since bottling with consistent notes.
Producteur
Château Giscours
L’une des exploitations les plus grandes de Margaux, le Château Giscours fait partie des onze Troisièmes Grands Crus Classés de la région. A cheval sur les communes de Larbarde et d’Arsac, il se situe dans l’aire d’appellation Margaux. Après une longue histoire riche en événements, qui remonte au 14ème siècle, le Château Giscours est entre les mains de l’homme d’affaires néerlandais Eric Albada Jedgersma depuis 1995 et dirigé par le dynamique Alexander van Beek. Le domaine compte 95 hectares de vignes plantés de cabernet-sauvignon, de merlot et de cabernet franc, additionnés de quelques pieds de petit verdot. Le Grand Vin, Giscours, fait figure de vin riche et parfumé avec une belle texture, toujours positionné en haut de la pyramide des Margaux. Animé du même esprit qualitatif, le domaine propose également deux seconds vins puissants, La Sirène de Giscours et Le Rose de Giscours.