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Grand Mayne 2004 75cl

St. Emilion | Bordeaux | France
CHF 51.90
Évaluations et Scores
89 Robert Parker
Another sleeper of the vintage from this over-achieving estate, the fleshy, dark ruby/purple-tinged 2004 offers plenty of creme de cassis, mulberry, and cherry fruit as well as a notion of graphite. Medium to full-bodied, opulent, fleshy, and straightforward, this well-made St.-Emilion should drink nicely for 10-12+ years.
89 Wine Spectator
Beautiful and subtle aromas of chocolate, coffee, tobacco and fruit. Full-bodied, with silky tannins and a long, caressing finish. Just a hint of smoky wood in the aftertaste. Much better than from barrel. Best after 2010. 2,250 cases made. ?JS
89 Robert Parker
Another sleeper of the vintage from this over-achieving estate, the fleshy, dark ruby/purple-tinged 2004 offers plenty of creme de cassis, mulberry, and cherry fruit as well as a notion of graphite. Medium to full-bodied, opulent, fleshy, and straightforward, this well-made St.-Emilion should drink nicely for 10-12+ years.
89 Wine Spectator
Beautiful and subtle aromas of chocolate, coffee, tobacco and fruit. Full-bodied, with silky tannins and a long, caressing finish. Just a hint of smoky wood in the aftertaste. Much better than from barrel. Best after 2010. 2,250 cases made. ?JS
Producteur
Château Grand Mayne
Situé au nord-ouest de Saint-Émilion, le Château Grand Mayne a fondé sa réputation sur ses vins riches et aromatiques à la robe profonde. Depuis les années 1930, ce domaine historique se trouve entre les mains de la famille Nony, représentée à présent par Marie-Françoise Nony et ses deux fils, Jean Antoine et Damien. C’est en périphérie du célèbre plateau calcaire de Saint-Emilion, que Grand Mayne déploie ses 17 hectares de vignes où le merlot règne en maître (80%), accompagné du cabernet franc (15%) et du cabernet-sauvignon (5%). Michel Rolland intervient depuis 1973 en qualité d’œnologue conseil auprès de ce Grand Cru Classé de Saint-Émilion dont les vins rouges corsés font preuve d’une belle qualité. L'utilisation accrue de chêne neuf a fait émerger un style Mayne classique, caractérisé par des arômes somptueux de cassis et de réglisse.