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Batailley 2009 75cl

5eme Grand Cru Classé | Pauillac | Bordeaux | France
Épuisé
Évaluations et Scores
18 Rene Gabriel
Tiefes Purpur, satt in der Mitte, Granatschimmer am Rand. Splendides, offenes Black-Currantbouquet, süsslich mit einer Nuance Brombeerengelée. Im Gaumen weich, samtig, sehr feine Tannine, schon völlig präsent und wie damals ein paar 82er daher kommend. Hier wird man sehr früh viel Spass haben und das gut und locker 20 Jahre lang. Kaufen!
18 Rene Gabriel
Tiefes Purpur, satt in der Mitte, Granatschimmer am Rand. Splendides, offenes Black-Currantbouquet, süsslich mit einer Nuance Brombeerengelée. Im Gaumen weich, samtig, sehr feine Tannine, schon völlig präsent und wie damals ein paar 82er daher kommend. Hier wird man sehr früh viel Spass haben und das gut und locker 20 Jahre lang. Kaufen!
93 James Suckling
A rich yet dry Pauillac that's now very attractive to drink and has a good harmony in spite of the generous alcohol. Long, supple finish. Drink or hold.
91 Wine Spectator
A chewy core of black currant, tobacco and roasted apple wood stretches out through the grip-framed finish. Fresh acidity rides underneath to keep it all lively. A solid version, with a throwback hint. Best from 2013 through 2023. — JM
91 Wine Spectator
A chewy core of black currant, tobacco and roasted apple wood stretches out through the grip-framed finish. Fresh acidity rides underneath to keep it all lively. A solid version, with a throwback hint. Best from 2013 through 2023. — JM
89 Robert Parker
The medium to deep garnet colored 2009 Batailley has a maturing, earthy/broody nose with notions of scorched earth and sweaty leather over a core of blue and black fruit preserves, fried herbs and rusty nails. Firm and medium to full-bodied with a chewy texture, it has a rather rustic finish.
89 Robert Parker
The medium to deep garnet colored 2009 Batailley has a maturing, earthy/broody nose with notions of scorched earth and sweaty leather over a core of blue and black fruit preserves, fried herbs and rusty nails. Firm and medium to full-bodied with a chewy texture, it has a rather rustic finish.
Producteur
Château Batailley
Historiquement, ce domaine faisait partie du Château Batailley jusqu’à son rachat en 1932 par les frères François et Marcel Borie. Afin d’éviter des problèmes liés à l’héritage, il fut scindé en deux en 1942. La partie la plus petite, qui ne comportait pas le château, a été reprise par François Borie qui a augmenté la superficie de son vignoble en acquérant des terres provenant du Château Duhart-Milon (tout en gérant le Château Ducru-Beaucaillou). Après son décès en 1953, sa fille Françoise de Brest-Borie a hérité de la propriété, mais la gestion de celle-ci a été assurée par le frère de Françoise, Jean-Eugène Borie, propriétaire de Ducru-Beaucaillou. Le domaine est toujours administré par la famille Borie, qui possède par ailleurs Ducru-Beaucaillou et Grand-Puy-Lacoste. Le vignoble s’étend sur 22 hectares plantés à hauteur de 65% de cabernet sauvignon, de merlot (25%) et de cabernet franc (10%).