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Malleolus de Sanchomartin 2009 75cl

DO | Ribera del Duero | Castilla y León | Espagne
Épuisé

Tous les millésimes

2009
Évaluations et Scores
100 Robert Parker
The 2009 Malleolus de Sanchomartin was tasted from a barrel sample. Opaque purple in color with lovely floral aromas, Asian spices, and incense, on the palate it effortlessly combines power with elegance. It has superb grip, great volume, and plush, succulent fruit. It has the structure to evolve for 8-10 years and should drink well through 2040. Malleolus de Sanchomartin is sourced from a vineyard planted in 1964 with cuttings grafted from the Valderramiro vineyard. Alcoholic fermentation is with indigenous yeasts with ML in barrel. The wine is then aged for 22 months in French oak.
94 Wine Spectator
This polished, modern red offers alluring aromas of lilac, cocoa and spice that follow through on the palate, picking up flavors of blackberry, mineral and toast. There's plenty of backbone behind the plush texture. The wine is fresh, harmonious and balanced. Drink now through 2024. 300 cases made. –TM
Producteur
Bodegas Emilio Moro
S’appuyant sur le travail assidu et le dévouement consentis par trois générations, la bodega Emilio Moro a réussi à rejoindre le cercle des domaines incontournables à Ribera del Duero. José Moro poursuit l’objectif familial qui consiste à élaborer des vins de haute volée moyennant un engagement environnemental sans faille. Fondé en 1989, le domaine de 70 hectares comporte quatre parcelles distinctes à Pesquera del Duero, chacune entièrement plantée en tempranillo, le cépage local. Les vins symbolisent l’union entre valeurs familiales traditionnelles et recours aux technologies de pointe, avec à la clé, des cuvées faisant partie de la fine fleur de l’appellation. Issue de ses plus vieilles vignes, la cuvée Malleolus se distingue par un côté « sur le fruit » tout en affichant les caractéristiques typiques inhérentes à 18 mois d’élevage en chêne français neuf.