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Critics scores
18 Rene Gabriel
90 % Merlot, 10 % Cabernet Franc. 47 Hl/ha. Produktion: 19'000 Flaschen. Tiefes, sattes Purpur-Rubin. Intensives, sehr würziges Bouquet, Cassis, rote Johannisbeeren, Rauchtöne, pfeffrige Noten darin. Fester, dichter Gaumen, viel Stoff, fordernde Adstringenz durch massive Tannine, viel Rückhalt, neigt zu maskuliner Körperhaltung und zeigt ein beträchtliches Alterungspotential. Wird er wohl je den gewünschten Pomerol-Charme zeigen? Das Potenzial reicht für einen Punkt mehr, der Charme (noch) nicht. (18/20). 11: Recht dunkles Weinrot, noch keine Reifereflexe. Das Bouquet zeigt einen leicht grünlichen, tabakigen Schimmer, hier zeigt sich sogar noch ein Hauch Eucalyptus über dem Nasenbild. Fester, fleischiger Gaumen, zeigt einen schönen Schmelz und ist nicht so sehnig wie erwartet, bleibt wohl etwas charaktervoll und wird gut zu einem verlangenden Essen passen. Im Nachklang zeigen sich unterkühlte Tannine die nach viel Flaschenreife verlangen. warten (2018 - 2045)
18 Rene Gabriel
90 % Merlot, 10 % Cabernet Franc. 47 Hl/ha. Produktion: 19'000 Flaschen. Tiefes, sattes Purpur-Rubin. Intensives, sehr würziges Bouquet, Cassis, rote Johannisbeeren, Rauchtöne, pfeffrige Noten darin. Fester, dichter Gaumen, viel Stoff, fordernde Adstringenz durch massive Tannine, viel Rückhalt, neigt zu maskuliner Körperhaltung und zeigt ein beträchtliches Alterungspotential. Wird er wohl je den gewünschten Pomerol-Charme zeigen? Das Potenzial reicht für einen Punkt mehr, der Charme (noch) nicht. (18/20). 11: Recht dunkles Weinrot, noch keine Reifereflexe. Das Bouquet zeigt einen leicht grünlichen, tabakigen Schimmer, hier zeigt sich sogar noch ein Hauch Eucalyptus über dem Nasenbild. Fester, fleischiger Gaumen, zeigt einen schönen Schmelz und ist nicht so sehnig wie erwartet, bleibt wohl etwas charaktervoll und wird gut zu einem verlangenden Essen passen. Im Nachklang zeigen sich unterkühlte Tannine die nach viel Flaschenreife verlangen. warten (2018 - 2045)
93 Robert Parker
A brilliant effort from proprietor Denis Durantou, this classic Pomerol reveals a dark purple color as well as sweet aromas of raspberries, black cherries, cassis, and hints of caramel and vanilla. It is made in a layered, medium to full-bodied style with moderately high tannin, and superb concentration, structure, and depth. Anticipated maturity: 2011-2025.
93 Robert Parker
A brilliant effort from proprietor Denis Durantou, this classic Pomerol reveals a dark purple color as well as sweet aromas of raspberries, black cherries, cassis, and hints of caramel and vanilla. It is made in a layered, medium to full-bodied style with moderately high tannin, and superb concentration, structure, and depth. Anticipated maturity: 2011-2025.
92 Wine Spectator
Violet, blackberry, vanilla and fresh leather follow through to a full-bodied palate, with velvety tannins and a long finish. Balanced and very pretty. A lovely wine. Best after 2010. 1,500 cases made. JS
92 Wine Spectator
Violet, blackberry, vanilla and fresh leather follow through to a full-bodied palate, with velvety tannins and a long finish. Balanced and very pretty. A lovely wine. Best after 2010. 1,500 cases made. JS
Producer
Château L'Eglise Clinet

Amongst the top echelons of Pomerol, Château L'Eglise-Clinet is quite a small Bordeaux estate with a holding of just 5.5-hectares of Merlot and Cabernet Franc. Located on Pomerol’s famed plateau, the terroir of gravelly clay soils builds L'Eglise-Clinet’s signature style of concentrated and aromatic complex wines. Vintage after vintage the quality of L’Eglise-Clinet continues to improve. The Grand Vin, L’Eglise-Clinet is a magnificent structured, dense classically proportioned example of the appellation. The château also produces Le Petite L’Eglise, which is not thought of as a second wine by Durantou, it is an expression his vineyards that sit on the sandy gravelly soil plots. Montlandrie comes from the limestone and clay terroir of his Côtes de Castillon vineyard, it is a Merlot, Cabernet Franc and Cabernet Sauvignon blend.