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Suduiraut 2005 37.50cl

1er Cru Classé | Sauternes | Bordeaux | France
Sold out
Critics scores
19 By Rene Gabriel
97 By James Suckling
93 By Robert Parker
93 By Wine Spectator
Intensives Gelb, leuchtend. Komplexes, sattes Bouquet, trotz der fast buttrigen Süsse auch eine frische Säure zeigend, Agrumentouch und viel Aprikosen, zartes Vanille, Pektin, frisch gepresster Traubensaft. Im Gaumen überzeugt dieser grosse Süsswein durch eine tänzerische Nonchalence, geschmeidigem Exrakt, im Finale Mandelmilch, getrocknete Apfelschnitze, sehr delikat ausklingend. Finesse und Klasse vermischen sich hier in einem der feinsten Suduiraut den es je gab! 07: Der Wein war in zwei Metalltank von den Barriquen assembliert, bereit zur füllung. Bei unserem Besuch hielten wir einen Sauternes-Brunch für die Académie du Vin ab. Wer wollte, durfte das kleine Hähnchen öffnen an der Seite des Tank und sich selber ein Glas «frisch ab Presse» füllen. Ein unvergessliches Erlebnis. Wieder im Herbst in Genf verkostet. Ein grosser Suduriaut vom Geschmack her ein Yquem-Light. Wobei die Differenz zu demselben nur ein paar Prozente ausmacht. warten (2015 - 2060)
Producer
Château Suduiraut
Château Suduiraut is a great Sauternes estate, following neighbors d’Yquem and Climens, standing alongside Rieussec and De Fargues. Situated in the commune of Preignac, the present château was built by the Suduiraut family in the 17th century. Since 1992, this Premier Grand Cru Classé property has been in the hands of AXA, owner of Château Pichon-Longueville in Pauillac and Château Petit-Village in Pomerol. This change in management has enabled a number of advancements in the estate’s viticulture and viniculture approaches. The 91-hectare vineyard covers the superb terroirs of the Left Bank, built on its sun soaked and well-drained lands, the dichotomy between opulence and minerality in their wines has become a Suduiraut signature. The passionate team carefully harvests the fruit, with a later picking period when the noble rot is in full effect. The wines are full and rich, barrique-aged for 18 to 24 months adds depth and concentration. The Grand Vin Suduiraut is of top-quality.