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Cami Pesseroles 2012 75cl

DOCa | Catalonia | Spagna
CHF 73.50

Altre annate

2012
Punteggi dei critici
93 Robert Parker
The 2012 Cami Pesseroles comes from an old vineyard planted with Garnacha and Cariñena on the old dirt road from Gratallops to Porrera. I walked the two slopes facing each other, one north-facing and the other south-facing where you see the difference in vegetation and plant vigor according to exposition. Even though it is a majority of Priorat slate, not all slates are the same and here the slate is kind of yellow, while in Escurçons it is distinctly red. This is a powerful, dramatic wine, earthy and surprisingly with some of the citric Garnacha grape character that leaves it feeling more aromatic and fresh. The palate is quite dry, has abundant dusty tannins, moderate acidity and lacks a little in the mid-palate. Only 900 bottles were produced.
90 Wine Spectator
Cocoa, tar and sanguine notes frame plum and loamy earth flavors in this solid red. The tannins are firm and rather chewy, but balsamic acidity keeps this balanced. A deep, savory, slightly rustic style. Drink now through 2022. 15 cases imported.
Produttore
Mas Martinet
Situata nella regione selvaggia di Priorat, in Spagna, Mas Martinet è considerata una delle migliori aziende vinicole della DO. Dai 7 ettari di vigneti impiantati su pendii ripidi e terrazzati, la famiglia Pérez Ovejero dà vita a vini incredibilmente complessi e strutturati. La produzione è incentrata su varietà autoctone, come Garnacha e Cariñena, oltre a vitigni internazionali quali Cabernet Sauvignon, Merlot e Syrah. Attualmente l’azienda è gestita da Sara Pérez, che continua a sorprendere la critica con le sue creazioni semplici ed autentiche. Qui si producono una manciata di vini, tra cui l’eponimo Clos Martinet, un blend ricco ed elegante di Garnacha, Syrah, Cabernet Sauvignon e Cariñena, oltre allo strutturato Cami Pesseroles, un uvaggio di vigneti antichi di Garnacha e Cariñena.