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Champagne Brut Vintage 1998 75cl

AOC | Champagne | Francia
CHF 594.55
Punteggi dei critici
98 Wine Spectator
This harmonious Champagne offers luxurious texture, aromatic accents of spring blossom, crushed thyme and chai,<br/>powerful, focused acidity and rich notes of lemon meringue, hazelnut, black currant and fresh porcini mushroom.<br/>The full package. Impressive. Drink now through 2028. A.N.
95 Robert Parker
Krug's 1998 Brut Vintage is an excellent choice for drinking today, as the classic Krug style is rich, alive and totally vivid. Honey, almonds, smoke, graphite and dried apricots are some of the many aromas and flavors found in this rich, enveloping Champagne. A wine of texture and depth, the 1998 impresses for its vinous personality and terrific balance. Lively veins of underlying acidity suggest the 1998 will drink well for many years to follow. This is one of the best bottles of the 1998 I have ever tasted. Anticipated maturity: 2012-2038. There are no new vintage wines from Krug, but is always interesting to revisit these wines as they develop so much over time. The biggest news at Krug is the addition of ID Codes to the NV wines, which gives readers the opportunity to get more information on the wines (including disgorgement dates) through Krug's website. It would be great to see more of the larger houses follow suit.
Produttore
Krug
Indiscutibilmente la più prestigiosa di tutte le grandi Maison di Champagne, Krug produce i vini più ricercati del mondo. La multinazionale dei prodotti di alta qualità LVMH acquistò Krug nel 1999, ma vari membri della famiglia sono rimasti nell'azienda. Sei generazioni dopo, la Maison porta avanti l'eredità del fondatore Joseph Krug con Olivier Krug, che rappresenta il nome della famiglia dal 2009. Per preservare la passione e lo stile del proprio savoir-faire unico, la Maison ha scelto di limitare la produzione per garantire la qualità impareggiabile dei propri vini. Si tratta di Champagne veramente eccezionali, prodotti da uve selezionate a mano, abilmente assemblate dallo Chef de Caves di Krug, Eric Lebel, e dal Comitato di Degustazione. I vini vengono quindi sviluppati con lentezza, creando assemblaggi formidabili e strutturati. Sono stati i primi a usare il termine "multi-millesimato" anziché "non millesimato" per descrivere il Grand Cuvée. Questo assemblaggio esclusivo è composto da almeno dieci annate diverse e affinato per oltre sei anni sui lieviti prima di essere assemblato per ottenere lo stile della Maison. Krug produce inoltre un vino raro prodotto da un singolo vigneto, il Clos du Mesnil, e un Rosé molto pregiato.