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Pinot Noir 2011 150cl

AOC | Graubunden | Grigioni | Svizzera
CHF 691.85
Punteggi dei critici
19 Rene Gabriel
Sehr helles Weinrot, transparente Rand. Wunderbares, süsses, konzentriertes Pinot-Bouquet, er erinnert stark an einen grossen Burgunder aus der Côte-de-Nuits. Im Gaumen satt, dunkle Röstnoten, Pflaumenmark, ausgeglichene Adstringenz. Zeigt im Finale leicht stielige Terroirnoten und Lakritze sowie feine, zarte Rauchnoten, langes druckvolles Finale.
19 Rene Gabriel
Sehr helles Weinrot, transparente Rand. Wunderbares, süsses, konzentriertes Pinot-Bouquet, er erinnert stark an einen grossen Burgunder aus der Côte-de-Nuits. Im Gaumen satt, dunkle Röstnoten, Pflaumenmark, ausgeglichene Adstringenz. Zeigt im Finale leicht stielige Terroirnoten und Lakritze sowie feine, zarte Rauchnoten, langes druckvolles Finale.
93 Robert Parker
The 2011 Pinot Noir is deep and concentrated on the toasty-flinty nose, with remarkable lemony notes that are perfectly intermixed with ripe cherry and dark berry aromas. Full-bodied, pure and fresh on the palate, this is a fresh, vibrant and even pure Pinot with very fine tannins and a crystalline structure. It's a firm but filigreed and silky Pinot with good transparency and tension. Tasted in Fläsch, November 2018.
93 Robert Parker
The 2011 Pinot Noir is deep and concentrated on the toasty-flinty nose, with remarkable lemony notes that are perfectly intermixed with ripe cherry and dark berry aromas. Full-bodied, pure and fresh on the palate, this is a fresh, vibrant and even pure Pinot with very fine tannins and a crystalline structure. It's a firm but filigreed and silky Pinot with good transparency and tension. Tasted in Fläsch, November 2018.
89 Wine Spectator
Rich and verging on chewy in texture, with vibrant acidity driving the cherry, currant and raspberry flavors. Smoke and spice notes add depth as this ends with light tannins. Drink now through 2023. 1,000 cases made. –BS <br/>
89 Wine Spectator
Rich and verging on chewy in texture, with vibrant acidity driving the cherry, currant and raspberry flavors. Smoke and spice notes add depth as this ends with light tannins. Drink now through 2023. 1,000 cases made. –BS <br/>
Produttore
Gantenbein
Lungo la mozzafiato Valle del Reno dei Grigioni, la cantina Gantenbein si trova nel piccolo paese viticolo di Fläsch. Fu fondata nel 1982 da Martha e Daniel Gantenbein, che cominciarono a piantare i 6 ettari della tenuta con cloni di Borgogna. Oggi la proprietà si dedica prevalentemente alla produzione di Pinot Nero, mentre zone molto più piccole sono dedicate alla coltivazione di Chardonnay e Riesling. Martha e Daniel si sono trovati subito d'accordo nel pensare che la qualità fosse l’obiettivo finale, perciò seguono meticolosi processi di viticoltura e vinificazione. Usano anche serbatoi a gravità, dove il flusso delle uve e del succo è regolato dalla pressione terreste naturale, senza bisogno di pompe o filtri. Oltre ai Pinot Nero di punta, la tenuta produce altri due vini in quantità inferiore: un Riesling e uno Chardonnay.