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Vigna Seré 2003 37.50cl

IGT | Veneto | Italia
Esaurito

Altre annate

2003 2004
Punteggi dei critici
94 Wine Spectator
Has an enticing nose, with prune, tar, espresso and dried nuts. Full- to medium-bodied, with good supportive tannins that turn chewy on the finish and lots of dark chocolate and mocha that linger at the end. This will be worth the wait. Superintense and layered. Like a baby vintage Port. A new passito wine from Dal Forno. Best after 2009. 700 cases made. –JC
92 Robert Parker
The 2003 Vigna Sere is not a new wine from Dal Forno, rather it is the former Recioto which, in this vintage, the local DOCG tasting commission rejected in its infinite wisdom. The wine possesses incredible richness and density with plenty of super-ripe dark fruit, plums, chocolate and roasted coffee beans. This opulent, generous sweet wine shows excellent balance, even if the tannins dry out somewhat on the finish, something that is unfortunately quite common in wines of this vintage. This is an especially structured dessert wine that needs to be paired with rich cheeses or chocolate-based desserts to offer its greatest pleasure. Anticipated maturity: 2008-2018. All of these wines from Romano Dal Forno require significant aeration to show the true breadth of this passionate grower’s innovative style. Ideally the wines should be cellared for a minimum of a few years. Readers in search of short-term gratification are advised to open these bottles at least eight to ten hours before serving. This also holds for the Valpolicella, which has become an especially massive, structured wine after Dal Forno started producing it from 100% dried fruit in the 2002 vintage. Dal Forno favors 100% new American oak for his wines, although in recent years he has brought the aging regime down considerably.
Produttore
Dal Forno Romano
La cantina è rinomata per il celebre Amarone della Valpolicella, ma ci sono altri due vini prodotti nei loro vigneti di proprietà con lo stesso spirito di eccellenza, il Valpolicella Superiore e il Vigna Seré. Anche se il primo appezzamento di terreno apparteneva alla famiglia già da quattro generazioni, la cantina Dal Forno Romano fu fondata solo nel 1983. Romano Dal Forno, l'uomo che sta dietro a uno dei più grandi vini italiani del mondo, è nato proprio accanto ai vigneti della sua famiglia. È cresciuto con una passione per il vino e oggi si dedica al lavoro della sua vita, sviluppando tecniche uniche di viticoltura e vinificazione. Situata nella Valle di Illasi, appena a est di Verona, Dal Forno Romano promuove l'equilibrio ideale fra tradizione e tecnologia. I vini ottenuti sono eccezionalmente concentrati e ricchi di aromi e sapori intensi. L'estrema dedizione alla qualità e agli standard elevati ha portato Dal Forno al vertice dei più celebri e venerati produttori della Valpolicella.