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Boyd Cantenac 2006 75cl

3eme Grand Cru Classé | Margaux | Bordeaux | Francia
Esaurito
Punteggi dei critici
90 Wine Spectator
Wonderful aromas of sliced ripe plum turn to citrus fruit and flowers. Full-bodied, with fine yet chewy tannins and a solid core of fruit. Tight and structured. Best after 2010. ?JS
90 Wine Spectator
Wonderful aromas of sliced ripe plum turn to citrus fruit and flowers. Full-bodied, with fine yet chewy tannins and a solid core of fruit. Tight and structured. Best after 2010. ?JS
89 Robert Parker
If it were not for some prominent tannins in the finish, this wine would merit an outstanding score. If the tannins sweeten, it will merit a higher rating. Its deep ruby/purple color is accompanied by sweet black cherry, scorched earth, and camphor notes, a sweet, rich mid-palate, medium to full body, and excellent purity as well as depth. The tannins kick in in the finish, but there is a lot going on here in a positive sense. Anticipated maturity: 2012-2025.
89 Robert Parker
If it were not for some prominent tannins in the finish, this wine would merit an outstanding score. If the tannins sweeten, it will merit a higher rating. Its deep ruby/purple color is accompanied by sweet black cherry, scorched earth, and camphor notes, a sweet, rich mid-palate, medium to full body, and excellent purity as well as depth. The tannins kick in in the finish, but there is a lot going on here in a positive sense. Anticipated maturity: 2012-2025.
Produttore
Château Boyd-Cantenac
I Boyd sono una famiglia di mercanti di spicco di Belfast, in origine esportatori di lana. Quando il mercato crollò, furono costretti a emigrare e si stabilirono a Bordeaux, dove nel 1754 acquistarono un vigneto a Cantenac. In seguito, la proprietà passò a John Lewis Brown di Château Brown e successivamente alla famiglia Ginestet. Dal 1932, Château Boyd-Cantenac appartiene ai Guillemet. Lucien Guillemet è attualmente a capo dell’azienda, dopo aver lasciato Château Giscours nel 1996, dove aveva lavorato come direttore generale, per concentrarsi sulla sua proprietà. Con un’estensione di 17 ettari nel cuore della denominazione Margaux, i vigneti sono adagiati su un fondo ghiaioso e siliceo fine e ben drenato, che riscalda il suolo e consente ai vigneti di sviluppare radici profonde. A seconda dell’annata, la produzione si attesta tra le 50.000 e le 90.000 bottiglie all’anno.