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Labégorce 2016 75cl

Cru Bourgeois | Margaux | Bordeaux | Francia
Esaurito
Punteggi dei critici
93 Robert Parker
The 2016 Labégorce is composed of 52% Merlot, 38% Cabernet Sauvignon, 6% Cabernet Franc and 4% Petit Verdot, aged in 45% new and 55% one-year-old French oak barrels. Deep garnet-purple colored, it leaps out of the glass with gregarious cassis, kirsch and black raspberries, candied violets, dark chocolate and spearmint. Medium-bodied, elegant, fresh and with exciting intensity, it delivers a fantastically long, fragrant finish. 12,000 cases produced.
90 Wine Spectator
Features a core of freshly crushed plum and blackberry fruit, inlaid with singed mesquite, sandalwood and black tea notes. This is on the toasty side in the end, but the texture has a plush edge and there's enough fruit for balance. Drink now through 2031. 10,000 cases made. — JM
90 Wine Spectator
Features a core of freshly crushed plum and blackberry fruit, inlaid with singed mesquite, sandalwood and black tea notes. This is on the toasty side in the end, but the texture has a plush edge and there's enough fruit for balance. Drink now through 2031. 10,000 cases made. — JM
Produttore
Château Labégorce
Questo elegante castello neoclassico è situato sulla famosa Route des Châteaux. Settanta dei 250 ettari della tenuta sono dedicati alla viticoltura. Confinante con Château Margaux e Château Lascombes, questa proprietà è menzionata nell'edizione del 1868 di Cocks et Féret (“Bordeaux et ses vins”), che ci racconta dell’esistenza di un “vigneto appartenente alla Nobile famiglia La Bégorce”. Il castello viene descritto come “...uno dei più belli e meglio posizionati del comune di Margaux”. La famiglia Perrodo ha acquistato Labégorce nel 1989 e ha ristrutturato non solo il castello, ma anche i vigneti. La famiglia ha anche migliorato le tecniche di vinificazione e il Labégorce è oggi un vino affascinante dalla bellissima struttura, brillante fruttato e di grande finezza. La famiglia Perrodo ha acquistato anche Château Marquis d’Alesme, un Margaux di Troisième Cru che i proprietari mirano a far diventare uno dei gioielli della denominazione.