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Faugères 2003 75cl

Grand Cru Classé | St. Emilion | Bordeaux | Francia
Esaurito
Punteggi dei critici
89 Robert Parker
The 2003 is a dense, corpulent effort with a dark ruby/purple color, impressive intensity, and aromas of charcoal, white flowers, blueberries, black currants, and smoke. Medium-bodied, with light tannin, and serious concentration as well as length, it may merit an even higher score than shown. Anticipated maturity: now-2018.
89 Robert Parker
The 2003 is a dense, corpulent effort with a dark ruby/purple color, impressive intensity, and aromas of charcoal, white flowers, blueberries, black currants, and smoke. Medium-bodied, with light tannin, and serious concentration as well as length, it may merit an even higher score than shown. Anticipated maturity: now-2018.
86 Wine Spectator
Some aromas of cooked fruit and earth. Medium-bodied, with fine tannins and a medium finish. Slightly hot but a velvety and good wine. Best after 2006. Tasted twice, with consistent notes. 5,250 cases made. ?JS
86 Wine Spectator
Some aromas of cooked fruit and earth. Medium-bodied, with fine tannins and a medium finish. Slightly hot but a velvety and good wine. Best after 2006. Tasted twice, with consistent notes. 5,250 cases made. ?JS
Produttore
Château Faugères
La tenuta Grand Cru Classé Château Faugères produce vini esemplari della nouvelle vague di Saint-Émilion. Mentre la proprietà ha una lunga storia che risale al XIX secolo, la tenuta è rimasta abbastanza sconosciuta fino all'inizio del nuovo secolo. Su consiglio di Stéphan von Neipperg, Silvio Denz, designer di profumi e appassionato di vino, acquistò lo Château da una discendente diretta della famiglia fondatrice, Gorinne Guisez, nel 2005. Grazie alla leadership di Denz e ai grandi investimenti fatti sia nel vigneto che in cantina, i vini sono diventati sempre più sorprendenti. Michel Rolland è il consulente enologo e produce vini che riflettono gli aspetti di assoluta unicità di questi 37 ettari di terroir. Classificato tra i numeri uno, lo Château produce, solo nelle annate migliori, una cuvée molto ricca chiamata Péby Faugères, insieme al denso Grand Vin Faugères, un secondo vino chiamato Haut Faugères e un Côtes de Castillon, il Cap de Faugères.