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De Villiers Pinot Noir 2011 75cl

Mt. Harlan | California | Stati Uniti d'America
Esaurito
Punteggi dei critici
93 Robert Parker
First up and seriously perfumed, the 2011 Pinot Noir de Villiers is a gorgeous wine that excels both for its complexity and for its richness and breath on the palate. Giving up notes of ripe cherries, wild strawberries, exotic flowers, citron and spice, it has medium to full-bodied richness, a core of sweet fruit and a rich, seamless texture. In fact, it has a rare level of depth and texture in the vintage, and while beautiful today, I imagine it will evolve gracefully. These latest releases from Calera are rock-solid across the board, and looking at the 2011 Pinot Noirs specifically, they show the best of the cooler vintage and are gorgeous wines. Starting with the two Chardonnays, these are both outstanding whites that represent serious value. Moving to the 2011s, these are beautiful wines across the board and show perfumed, fresh and lively profiles.
90 Wine Spectator
Tight, with a gritty, earthy edge to the firm strawberry, dark berry, violet, spice and cedar notes, gaining depth and ending with a persistent finish. Should gain with age. Drink now through 2022. 1,314 cases made.
Produttore
Calera
Lungo la Central Coast della California, i bellissimi vigneti della cantina Calera sono sparsi nei luoghi più alti e più freschi della regione. Circondato dai Monti Gavilan, Calera rimane uno dei più grandi produttori mondiali di Pinot Nero, ma produce anche alcuni bianchi importanti da Chardonnay, Viognier e dal raro Aligoté. In realtà, l'avventura iniziò nel 1971, quando Josh Calera decise di coltivare la famosa uva a bacca rossa, il Pinot Nero, tra i ripidi terreni montuosi. Andò così alla ricerca del luogo perfetto e optò per una posizione aspra, una vecchia fornace da calce, in contrapposizione alle più conosciute zone da Pinot, come Sonoma Valley. Il proprietario Josh Jensen è ora il responsabile di questa cantina unica. Ha introdotto pratiche di agricoltura biologica, metodi di fermentazione spontanea e tecniche di travaso minimali che sono evidenti in questi vini di grandissima qualità.