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Champagne Brut Sous Bois NV 75cl

AOC | Champagne | Francia
CHF 63.80

Altre annate

NV
Punteggi dei critici
92 Robert Parker
Fermented in small oak barrels and aged for six to seven years on the bottle lees prior the disgorgement (dosage: seven grams per liter), the NV Brut Sous Bois is a blend of Pinot Noir, Pinot Meunier and Chardonnay in equal parts whose composition includes 67% of the 2009 harvest and 33% reserve wines from the 2008 harvest. The nose is spicy, pure and fresh, delivering small red berry, white fruit and floral as well as nicely fresh oak flavors to the ripe and well-concentrated nose. Full-bodied and rich, this is a very intense and well-structured, pure and vinous champagne clearly driven by the two Pinot varieties in terms of fruit and body. The Chardonnay, however, contributes freshness, finesse and a long, citrus-fresh and tightly structured finish. Tasted from lot L 390A743 44031 that was disgorged in October 2017. Tasted November 2018.<br/>This is an impressive range of new releases from Billecart-Salmon, and the finesse and purity is outstanding. The 2002 Clos Saint-Hilaire Blanc de Noirs is stellar, as is the 2006 Cuvée Nicolas François and the 2007 Cuvée Elisabeth, one of the finest rosés in the Champagne region.
92 Wine Spectator
A rich version, with a sense of finesse, featuring a frame of well-cut acidity and flavors of poached pear, pastry cream, black currant, candied ginger and salted butter. Offers a creamy, mineral-tinged finish. Drink now through 2020. –AN
Produttore
Billecart Salmon
Gestita autonomamente dal 1818, Billecart Salmon è una delle poche Maison di Champagne della regione che è sempre rimasta di proprietà della famiglia. La Maison si trova nel cuore della Champagne, nascosta nel paesino di Mareuil-sur-Aÿ. Oggi l'obiettivo fondante della famiglia Billecart, ovvero creare vini caratterizzati da finezza, equilibrio ed eleganza, viene portato avanti da François e Antoine Roland-Billecart, che rappresentano la sesta generazione. François Domi, l'enologo capo, lavora insieme ai fratelli per seguire il tradizionale Methode Champenoise che è stato utilizzato per oltre due secoli. Il Brut Réserve è un assemblaggio di tre annate e rappresenta la qualità superiore della tenuta in uno Champagne intenso e raffinato, con una proporzione considerevole di Chardonnay.