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Barrua 2013 75cl

IGT | Isola dei Nuraghi | Sardegna | Italia
Esaurito
Punteggi dei critici
93 Robert Parker
Created by the same folks behind Tuscany's legendary Sassicaia, this is an all-Sardinian blend of 85% Carignano, 10%Created by the same folks behind Tuscany's legendary Sassicaia, this is an all-Sardinian blend of 85% Carignano, 10% Cabernet Sauvignon and 5% Merlot. The 2013 Barrua is a beautifully balanced and seamless expression with dark fruit aromas that flow effortlessly from the bouquet. Those tones of blackberry, prune and dried fig segue to spice, tar, licorice and black olive. This vintage really works in terms of the intensity and the precision of the bouquet. The tannins are integrated, and the wine is layered and long lasting. Some 125,000 bottles were produced. Cabernet Sauvignon and 5% Merlot. The 2013 Barrua is a beautifully balanced and seamless expression with dark fruit aromas that flow effortlessly from the bouquet. Those tones of blackberry, prune and dried fig segue to spice, tar, licorice and black olive. This vintage really works in terms of the intensity and the precision of the bouquet. The tannins are integrated, and the wine is layered and long lasting. Some 125,000 bottles were produced.
91 Wine Spectator
Sleek and mouthwatering, this harmonious red features creamy tannins and layers of flavor, with black currant pâte de fruit, dried marjoram and smoky mineral notes accented by abundant ground white pepper, star anise and graphite details that play out on the finish. Carignano, Cabernet Sauvignon and Merlot. Drink now through 2025. 8,300 cases made. –AN
Produttore
Agricola Punica
Agricola Punica fu fondata nel 2002, come joint venture tra i più importanti vinificatori e consulenti italiani. L'elenco di star comprende: l'enologo Sebastiano Rosa, l'azienda sarda Cantina di Santadi, la Tenuta San Guido gestita dal Marchese Nicolò Incisa della Rocchetta, il presidente di Santadi Antonello Pilloni e l'emblematico consulente enologo toscano Giacomo Tachis. Affascinato dalla connessione idilliaca tra il terroir sardo e l'uva Carignano, questo team straordinario decise di costruire Agricola Punica nella parte sud-occidentale dell'isola, il Sulcis Meridionale. La proprietà di 150 ettari è divisa tra due aree di vigneti, Barrua e Narcao. Anche se la terra si trova nella DOC Carignano del Sulcis, i vini sono etichettati con l'IGT Isola dei Nuraghi. Oggi la cantina produce due vini eccezionali a base di Carignano, il Barrua e il Montessu.