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Champagne Brut Cuvée Rosé NV 150cl

AOC Grand Cru | Montagne de Reims | Champagne | France
CHF 164.30

Tous les millésimes

NV
Évaluations et Scores
93 Robert Parker
The NV Cuvée Rosé Brut is 100% Pinot Noir based on 2008 (90%). The color is an intense orange-colored pink and the nose offers beautifully subtle, but also deep, intense flavors of ripe and macerated Pinot Noir and lemon. There is also great purity and finesse on the structured palate. The finish is fresh and reveals a perfect fruit. This Rosé drinks almost like a light red wine.
93 Robert Parker
The NV Cuvée Rosé Brut is 100% Pinot Noir based on 2008 (90%). The color is an intense orange-colored pink and the nose offers beautifully subtle, but also deep, intense flavors of ripe and macerated Pinot Noir and lemon. There is also great purity and finesse on the structured palate. The finish is fresh and reveals a perfect fruit. This Rosé drinks almost like a light red wine.
92 Wine Spectator
An elegant rosé, with flavors of dried cherry, oyster shell, candied ginger and orange peel riding the delicate mousse. Shows fine integration. Drink now through 2021.—A.
92 Wine Spectator
An elegant rosé, with flavors of dried cherry, oyster shell, candied ginger and orange peel riding the delicate mousse. Shows fine integration. Drink now through 2021.—A.
92 James Suckling
A bastion of the L-P offering, this pale orange rosé has a very attractive array of fresh cherry fruits with more subtle strawberry and raspberry. An extremely evocative light red wine style. The palate is vinous, fleshy and commanding, with the same red cherry focus as the nose delivered in elegant, astutely crafted shape. Drink now.
92 Vinous
Producteur
Laurent Perrier
André Michel Pierlot, ancien tonnelier et embouteilleur originaire de Chigny-les-Roses, a fondé en 1812 ce qui allait devenir par la suite la maison Laurent-Perrier. Celle-ci a été rachetée par la famille de Nonancourt en 1939. Respectueux des valeurs traditionnelles, Bernard de Nonancourt a façonné la marque grâce à sa liberté de penser et à sa créativité audacieuse. Il a relancé les méthodes de vinification classiques au sein de la maison et a réinstauré la traditionnelle méthode champenoise, tout en modernisant les procédés techniques et d’assemblage. Sous la direction du maître de chai, Alain Terrier, les vins incarnent toujours leur histoire et leur personnalité uniques, s’appuyant sur son savoir-faire spécialisé en matière d’assemblage. De nos jours, les champagnes Laurent-Perrier sont réputés pour leur fraîcheur délicate, leur élégance et leur longévité prolongée.