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Pinot Noir 2011 150cl

AOC | Graubunden | Grisons | Suisse
CHF 691.85
Évaluations et Scores
19 Rene Gabriel
Sehr helles Weinrot, transparente Rand. Wunderbares, süsses, konzentriertes Pinot-Bouquet, er erinnert stark an einen grossen Burgunder aus der Côte-de-Nuits. Im Gaumen satt, dunkle Röstnoten, Pflaumenmark, ausgeglichene Adstringenz. Zeigt im Finale leicht stielige Terroirnoten und Lakritze sowie feine, zarte Rauchnoten, langes druckvolles Finale.
19 Rene Gabriel
Sehr helles Weinrot, transparente Rand. Wunderbares, süsses, konzentriertes Pinot-Bouquet, er erinnert stark an einen grossen Burgunder aus der Côte-de-Nuits. Im Gaumen satt, dunkle Röstnoten, Pflaumenmark, ausgeglichene Adstringenz. Zeigt im Finale leicht stielige Terroirnoten und Lakritze sowie feine, zarte Rauchnoten, langes druckvolles Finale.
93 Robert Parker
The 2011 Pinot Noir is deep and concentrated on the toasty-flinty nose, with remarkable lemony notes that are perfectly intermixed with ripe cherry and dark berry aromas. Full-bodied, pure and fresh on the palate, this is a fresh, vibrant and even pure Pinot with very fine tannins and a crystalline structure. It's a firm but filigreed and silky Pinot with good transparency and tension. Tasted in Fläsch, November 2018.
93 Robert Parker
The 2011 Pinot Noir is deep and concentrated on the toasty-flinty nose, with remarkable lemony notes that are perfectly intermixed with ripe cherry and dark berry aromas. Full-bodied, pure and fresh on the palate, this is a fresh, vibrant and even pure Pinot with very fine tannins and a crystalline structure. It's a firm but filigreed and silky Pinot with good transparency and tension. Tasted in Fläsch, November 2018.
89 Wine Spectator
Rich and verging on chewy in texture, with vibrant acidity driving the cherry, currant and raspberry flavors. Smoke and spice notes add depth as this ends with light tannins. Drink now through 2023. 1,000 cases made. –BS <br/>
89 Wine Spectator
Rich and verging on chewy in texture, with vibrant acidity driving the cherry, currant and raspberry flavors. Smoke and spice notes add depth as this ends with light tannins. Drink now through 2023. 1,000 cases made. –BS <br/>
Producteur
Gantenbein
La vallée des Grisons dans le Rhin avec ses paysages spectaculaires, plus précisément le petit village viticole de Fläsch, sert d’écrin à la cave de Gantenbein. La plantation en 1982 par Martha et Daniel Gantenbein des premiers clones bourguignons sur six hectares a marqué le début de l’aventure. Désormais, le domaine se voue essentiellement à la production de pinot noir, des superficies plus restreintes étant consacrées à la culture de chardonnay et de riesling. Le souci qualitatif se prolonge jusque dans la cave où les raisins et les jus transitent par gravité, utilisant la pression naturelle de la terre pour éviter l’emploi de pompes et de filtres. Outre ses vins fins à base de pinot noir, le domaine propose des cuvées plus confidentielles de chardonnay et de riesling.