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Sanpetrolo 2004 37.50cl

IGT | Toscane | Italie
CHF 54.05

Tous les millésimes

2004
Évaluations et Scores
97 Robert Parker
The divine 2004 San Petrolo opens with a dark amber-chestnut color and unforgettable aromatic intensity that aspires to cooked brown sugar, maple syrup, toasted almond, raw natural honey straight from the honeycomb, caramel and hazelnut. It is enormously sweet and sticky in the mouth and presents glue-like density on the finish. This Vino da Tavola expression is made with equal parts Malvasia and Trebbiano. Fruit is dried in small trays (just three clusters per container) for six months and fermented in caratelli, the traditional small barrel used for Vinsanto. Anticipated maturity: 2014-2035. <br/><br/>
94 Wine Spectator
Viscous like motor oil, this intensely sweet wine reveals layers of molasses, salty caramel, licorice, dried apricot and quince paste before settling into a smoky, mineral aftertaste. Features an incredible amount of acidity to balance the sweetness. The finish goes on forever. Drink now through 2020. 13 cases made.
Producteur
Fattoria Petrolo
Le paysage de Chianti, plus précisément la sous-région des Colli Aretini dans le sud-ouest de l’appellation, sert de cadre à la Tenuta Petrolo, propriété de la quatrième génération de la famille Bazzocchi-Sanjust dont la mission est de produire des vins à la qualité optimale. Pour cela, elle fait appel aux compétences expertes de l’œnologue, Simone Cuccoli, et de l’œnologue conseil, Carlo Ferrini. Résultat ? Ce domaine de 31 hectares élabore l’un des meilleurs 100% merlot de la Toscane. La cuvée Galatrona Merlot, tout en richesse, rivalise sans effort avec les meilleurs Pomerols. Se positionnant comme le fleuron de la gamme, Torrione, un sangiovese engageant, incarne l’esprit de la propriété. Torrione est au sangiovese, ce que Galatrona est au merlot. Cinq autres vins viennent compléter la sélection, dont certaines sélections parcellaires à l’instar de Campolusso et Boggina.