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Champagne Grand Cru Millesime 2004 75cl

AOC Grand Cru | Montagne de Reims | Champagne | France
Épuisé

Tous les millésimes

2002 2004 2006
Évaluations et Scores
93 Robert Parker
Golden in color, the 2004 Brut Millésime Grand Cru offers an intense and precise aroma of slightly toasted whole-grain bread, brownish apples, apple strudel, oranges, dried fruits, raisins, brioche, and hints of mocha and nougat. This full-bodied yet lovely, really pure and dry wine is very elegant, quite expressive on the palate, and finishes with a refreshing lime aroma and citric acidity. This is a classic for fans of complex Champagnes of great purity and finesse. The wine is very well structured and quite firm in the finish and aftertaste, and can be stored for 4-5 years. The wine was sourced from old vines in grands cru vineyards of Ambonnay and bottled for the second fermentation without filtration. It was then kept on the lees for 100 months and disgorged in November 2013.
93 Robert Parker
Golden in color, the 2004 Brut Millésime Grand Cru offers an intense and precise aroma of slightly toasted whole-grain bread, brownish apples, apple strudel, oranges, dried fruits, raisins, brioche, and hints of mocha and nougat. This full-bodied yet lovely, really pure and dry wine is very elegant, quite expressive on the palate, and finishes with a refreshing lime aroma and citric acidity. This is a classic for fans of complex Champagnes of great purity and finesse. The wine is very well structured and quite firm in the finish and aftertaste, and can be stored for 4-5 years. The wine was sourced from old vines in grands cru vineyards of Ambonnay and bottled for the second fermentation without filtration. It was then kept on the lees for 100 months and disgorged in November 2013.
Producteur
Egly Ouriet
Derrière l’une des propriétés familiales les plus remarquables de Champagne se cache un vigneron doté d’une grande expérience et d’une dizaine d’hectares de vignes. Fondé en 1930, le domaine se situe à proximité de la commune d’Ambonnay dans le secteur de la Montagne de Reims connue pour ses superficies de pinot noir, les plus étendues de la région. Ici, la qualité prime avant tout. Les vignes, d’un âge particulièrement intéressant, plus de trente ans pour certaines, se déclinent en pinot noir et chardonnay avec un pourcentage plus faible de pinot meunier. Ayant adopté des pratiques culturales extrêmes, Francis Egly cultive ses raisins de façon biodynamique, imposant des rendements extrêmement faibles, dont la moyenne ne dépasse pas la moitié des niveaux régionaux. A la clé, une récolte très qualitative, expressive et convaincante. Les techniques de vinification sont, elles aussi, très naturelles avec un élevage sur lies prolongé, sans filtration ni collage. Ce vigneron de référence propose une panoplie de vins remarquables, empreints de caractéristiques propres à chaque terroir, millésime et cépage. Le Grand Cru Millésime, aux côtés des Grands Crus, Brut Tradition, Brut Rosé et Blanc de Noirs Vieilles Vignes, tous non millésimés, offrent d’excellents exemples des champagnes les moins interventionnistes de la région.