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Champagne Brut Rosé Cordon Bleu NV 75cl

AOC | Champagne | France
Épuisé

Tous les millésimes

NV
Évaluations et Scores
89 Robert Parker
De Venoge's NV Cordon Bleu Brut Rosé blends 60% Pinot Noir with 20% Chardonnay and 20% Pinot Meunier, including a 7% portion of red wine. It is a nice salmon colored Rosé with delicate and elegant fruit on the fresh and almost floral bouquet. The wine is lithe, fresh, round and elegant on the palate and finishes pretty vinous. Aged for three years on the lees, it drinks very well as an aperitif and with red fruits. My sample is entirely based on the 2013 vintage and was disgorged earlier this year with 7.8 grams per liter of dosage. (Most likely by error, the date of disgorgement is not indicated on the back label.) Tasted November 2017.<br/>Champagne de Venoge's finest wines come along in carafe-shaped bottles that one might call kitsch, but I like them. They don't fit in my fridge door, but my fridge is big and the Champagne's good enough to deserve its own shelf and an upright position. The prestige cuvées Louis XV and Louis d'Or are remarkably elegant and vinous sparkling wines with structure, great complexity and also finesse. The 2006 Brut Rosé is one of the finest you can get, and the 1995 Louis XV is a greatly matured and generous Champagne that is still terribly fresh even though it was disgorged more than ten years ago in 2006. Cellar master Isabelle Tellier is doing a great job; there is not a single disappointing wine in the current portfolio that starts with the easy-drinking Cordon Bleu and offers some sophisticated cuvées in the Princes range. Champage de Venoge is—despite its glorious but volatile history (in terms of frequent changes of ownership)—still an underrated rising star in the Champagne region. Champagne de Venoge is now owned by Lanson-BCC.
Producteur
De Venoge

Épernay, de Venoge fait figure de véritable trésor. Avec des millions de bouteilles de Champagne stockées sous la Maison dans des caves de craie, de Venoge abrite l'une des plus riches œnothèques de la région. Véhiculant une image de noblesse, de distinction et de raffinement, de Venoge a une histoire assez intéressante. La Maison a été fondée en 1837 par Henri-Marc de Venoge, originaire de Suisse. Les racines de la famille de Venoge remontent au 15e siècle en Suisse, à l’endroit où la rivière Venoge se jette dans le lac Léman. En 1998, la Maison a rejoint le groupe Boizel Chanoine Champagne et ses vins sont désormais distribués dans plus de 40 pays. Chaque bouteille respecte les normes de qualité les plus strictes : citons notamment ses faibles dosages, l'utilisation des premiers jus de presse et de longues périodes de vieillissement. Le Champagne de Venoge propose une déclinaison riche et complète de Champagnes de haut vol à l’excellent rapport qualité/prix.