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Quinault l'Enclos 2019 37.50cl

Grand Cru Classé | St. Emilion | Bordeaux | France
CHF 19.90

Tous les millésimes

2019 2020 2021
Évaluations et Scores
94 James Suckling
This has linear, very fine tannins that make it minerally and long. Medium body. Dark fruit with lavender and violet undertones. Very fresh acidity. Flavorful and fine. 74% merlot, 14% cabernet sauvignon and 12% cabernet franc. Drink or hold.
90 Robert Parker
Aromas of sweet cherries, rose petals, violets and dark chocolate introduce the 2019 Quinault l'Enclos, a medium to full-bodied, ample and lively wine that's produced by Cheval Blanc's winemaking team.
90 Wine Spectator
Round and ripe in feel, with a savory streak amid cassis, cherry and plum compote notes, while tobacco and red licorice wrap up the finish. Merlot, Cabernet Sauvignon and Cabernet Franc. Drink now through 2029. 6,250 cases made. — JM
90 Robert Parker
Aromas of sweet cherries, rose petals, violets and dark chocolate introduce the 2019 Quinault l'Enclos, a medium to full-bodied, ample and lively wine that's produced by Cheval Blanc's winemaking team.
90 Wine Spectator
Round and ripe in feel, with a savory streak amid cassis, cherry and plum compote notes, while tobacco and red licorice wrap up the finish. Merlot, Cabernet Sauvignon and Cabernet Franc. Drink now through 2029. 6,250 cases made. — JM
Producteur
Château Quinault
L’une des propriétés incontournables de Saint-Émilion, le Château Quinault l'Enclos est situé au centre de Libourne, à la frontière de Pomerol. D'une superficie de 19 hectares, les vignes sont âgées en moyenne de 60 à 70 ans et comportent une part majoritaire de merlot (80%), suivi à parts égales de cabernet franc et de cabernet-sauvignon. Quinault l'Enclos s’est forgé une réputation de super cuvée ou vin de garage de Bordeaux. Il appartient depuis 2008 à Bernard Arnault de LVMH, également propriétaire de Cheval Blanc. Pierre Lurton et son équipe de Cheval Blanc dirigent actuellement le Château Quinault l'Enclos, élaborant des nectars mûrs, frais et ronds, des caractéristiques qui les rendent aptes à être consommés jeunes et les définissent comme des références en la matière au sein de l’appellation.