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La Louviere Rouge 1998 75cl

AOC | Graves, Pessac-Léognan | Bordeaux | France
Épuisé
Évaluations et Scores
90 Wine Spectator
What subtlety and elegance on the nose, with blackberry, flowers, spices and dark chocolate. Full-bodied, with very fine tannins and an elegant, refined finish. What a turnaround. Much better now.?'88/'98 Bordeaux blind retrospective (2008). Drink now. 16,250 cases made. ?JS
90 Wine Spectator
What subtlety and elegance on the nose, with blackberry, flowers, spices and dark chocolate. Full-bodied, with very fine tannins and an elegant, refined finish. What a turnaround. Much better now.?'88/'98 Bordeaux blind retrospective (2008). Drink now. 16,250 cases made. ?JS
88 Robert Parker
An excellent dark ruby/purple-colored effort, the 1998 offers a classic scorched earth, smoky, black cherry, and currant-scented bouquet. Medium-bodied, with sweet tannin, well-integrated acidity, and excellent flavor as well as richness, it is a complex, textbook Graves. Anticipated maturity: now-2014.
88 Robert Parker
An excellent dark ruby/purple-colored effort, the 1998 offers a classic scorched earth, smoky, black cherry, and currant-scented bouquet. Medium-bodied, with sweet tannin, well-integrated acidity, and excellent flavor as well as richness, it is a complex, textbook Graves. Anticipated maturity: now-2014.
Producteur
Château La Louvière
Niché dans le berceau viticole bordelais, le Château La Louvière se trouve à Pessac-Léognan, à quelques kilomètres de la ville de Bordeaux. Fort d’une antériorité viticole de plus de sept siècles, le château actuel a été érigé par Jean-Baptiste Mareilhac pendant la Révolution française. En 1965, le château néoclassique a été racheté par André Lurton qui s’est donné pour mission de redorer son blason. La valorisation du terroir est au cœur des préoccupations : des pratiques culturales respectueuses de l'environnement, des méthodes traditionnelles de vinification et l'utilisation judicieuse de techniques de pointe sont autant de moyens d’y parvenir et de permettre à La Louvière d’enfanter des vins blancs secs et rouges de grand caractère.