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L'Arrosée 2005 75cl

Grand Cru Classé | St. Emilion | Bordeaux | France
CHF 91.90
Évaluations et Scores
18 Rene Gabriel
Mittleres Purpur-Rubin, aufhellender Rand. Delikates, fein gewürztes Bouquet, Cabernet-Francparfüm, geröstete Nüsse, Spekulatiusgebäck und fermentierte Teeblätter. Im Gaumen charmant, samtene Textur, wunderschöne Balance zwischen rotpflaumiger Frucht und wiederum Würznoten. Ein besonders feiner Grand Cru der beweist, dass seit dem Besitzerwechsel ein ganz anderer Wind pfeift.
91 Robert Parker
A Bordeaux that seems to have a Burgundian personality, L’Arrosée’s 2005 displays elegance and finesse, with sweet black cherry and blackcurrant fruit, hints of minerality and earth, but soft tannin, a lush, medium-bodied style, and impressive concentration, purity and overall texture. By no means a blockbuster (in a vintage that produced almost endless numbers of them), this wine can be drunk now or cellared for another 15-20 years.
91 Wine Spectator
Displays rich, impressive aromas of toasty oak, coffee and meat, with fruity undertones. Full-bodied, with a spicy, fruity palate. There's lots of coffee, meat and berry character on the finish. Balanced and very pretty. Best after 2012. 2,915 cases made. — JS
Producteur
Château l'Arrosée
Le Château l'Arrosée tire son nom d’une source souterraine. Pendant de nombreuses années, il a été la propriété de François Rodham. En 2002, Roger Caille l’a racheté et en a repris la gestion avec son fils Jean-Philippe, consacrant des investissements importants au domaine afin d’en exploiter l’immense potentiel. Malgré cela, ils l'ont cédé en octobre 2013 au Domaine Clarence Dillon, propriétaire des châteaux Haut-Brion et La Mission Haut-Brion. Les vignobles de L'Arrosée sont en train d’être regroupés avec ceux du Château Quintus, propriété voisine achetée par Dillon en 2011. Anciennement appelé Château Tertre Daugay, le domaine a été rebaptisé Quintus suivant la tradition gallo-romaine qui voulait que le cinquième enfant se nomme Quintus.