Close
Rechercher
Filters

D'Armailhac 2016 75cl

5eme Grand Cru Classé | Pauillac | Bordeaux | France
Épuisé
Évaluations et Scores
93 Robert Parker
Deep garnet-purple colored, the 2016 D'Armailhac opens with gregarious crème de cassis, blackberry pie and mulberries scents with hints of chocolate box, roses and charcoal with a waft of dried sage. Medium-bodied, the palate has a rock-solid frame of firm, grainy tannins and wonderful freshness, finishing long and earthy.
93 Wine Spectator
This juicy red sports dark plum, fig and boysenberry fruit backed by an equally strong wave of bramble and sweet tobacco notes. The cast-iron spine pins down the finish, so give this a little time to integrate fully. Best from 2023 through 2038. — JM
93 Robert Parker
Deep garnet-purple colored, the 2016 D'Armailhac opens with gregarious crème de cassis, blackberry pie and mulberries scents with hints of chocolate box, roses and charcoal with a waft of dried sage. Medium-bodied, the palate has a rock-solid frame of firm, grainy tannins and wonderful freshness, finishing long and earthy.
93 Wine Spectator
This juicy red sports dark plum, fig and boysenberry fruit backed by an equally strong wave of bramble and sweet tobacco notes. The cast-iron spine pins down the finish, so give this a little time to integrate fully. Best from 2023 through 2038. — JM
Producteur
Château d’Armailhac
A l’instar de ses voisins prestigieux, les Châteaux Clerc Milon et Mouton Rothschild, le Château d’Armailhac appartient lui aussi à la famille Rothschild. Depuis le 18ème siècle, la propriété figurait dans le patrimoine de la famille d’Armailhacq, ses premiers propriétaires. C’est en 1933 que le Baron Philippe de Rothschild l’a acquis. En 1989, la Baronne Philippine de Rothschild en a repris les rênes, se donnant comme ambition jusqu’à sa disparition en 2014 de rendre au château son identité d’origine. Sacré Cinquième Grand Cru Classé dans l’illustre classement de 1855, le domaine de 70 hectares situé dans le nord de Pauillac est planté de 50 hectares de cépages traditionnels du Médoc : cabernet-sauvignon, merlot, cabernet franc et petit verdot. Fidèles au style classique du Médoc, les vins font l’objet d’un suivi minutieux. Ils sont élevés en barriques, leur conférant puissance et tanins gourmands.