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Camensac 2009 75cl

5eme Grand Cru Classé | Haut Médoc | Bordeaux | France
Épuisé
Évaluations et Scores
17 Rene Gabriel
Dunkles Granat, recht satt in der Mitte, rubiner Rand. Relativ schlankes Bouquet mit floralen Noten, Waldhimbeeren und würzigem Cabernettouch, schwarze Kirschentöne. Im Gaumen mittelgewichtig, feine Muskeln, schöne Fleischrationen auf der Zunge. Zeigt, dass das Team endlich wieder guten Camensac in die Flasche füllen will. Hier ist man auf gutem Weg.
17 Rene Gabriel
Dunkles Granat, recht satt in der Mitte, rubiner Rand. Relativ schlankes Bouquet mit floralen Noten, Waldhimbeeren und würzigem Cabernettouch, schwarze Kirschentöne. Im Gaumen mittelgewichtig, feine Muskeln, schöne Fleischrationen auf der Zunge. Zeigt, dass das Team endlich wieder guten Camensac in die Flasche füllen will. Hier ist man auf gutem Weg.
90 James Suckling
Bright, soft and fruity with plum and currant character, with full to medium body and a chewy finish. Muscular. Better in 2016.
89 Robert Parker
One of the finest, if not the very best Camensac I have ever tasted, this wine possesses loads of black currants, black cherries, cedar wood and spice box as well as a bit of earth and underbrush. It is medium to full-bodied, very generously endowed and quite long. Anticipated maturity: now-2025.<br/>
89 Robert Parker
One of the finest, if not the very best Camensac I have ever tasted, this wine possesses loads of black currants, black cherries, cedar wood and spice box as well as a bit of earth and underbrush. It is medium to full-bodied, very generously endowed and quite long. Anticipated maturity: now-2025.<br/>
88 Wine Spectator
Nicely polished, featuring dark plum and currant flavors laced with cocoa powder and roasted vanilla bean notes, which extend through the finish. Drink now through 2013. 20,830 cases made.
88 Wine Spectator
Nicely polished, featuring dark plum and currant flavors laced with cocoa powder and roasted vanilla bean notes, which extend through the finish. Drink now through 2013. 20,830 cases made.
Producteur
Château de Camensac

Le Château de Camensac figure parmi les dix-huit Cinquièmes Crus Classés de Bordeaux. Son vignoble dans le Haut-Médoc dénombre plus de 75 hectares de vignes, d’une moyenne d’âge de 35 ans, qui sont plantées à 60% de cabernet sauvignon et à 40% de merlot. Le domaine propose deux vins de qualité, dont les raisins sont vendangés et triés à la main : le Grand Vin, connu par ailleurs sous le nom de Château de Camensac, et un second vin prénommé La Closerie de Camensac. Eric Boissenot officie en tant qu’œnologue conseil.