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Clos de Sarpe 2019 150cl

Grand Cru Classé | St. Emilion | Bordeaux | France
CHF 112.40

Tous les millésimes

2019 2022 2023
Évaluations et Scores
94 James Suckling
Very attractive dark-plum and berry aromas with hints of flowers. Some fresh-mushroom and coffee-bean undertones. Full-bodied with round, layered tannins and a flavorful finish. Succulent and juicy. So attractive, but there are plenty of pretty tannins underneath. From organically grown grapes. 85% merlot and 15% cabernet franc. Drink after 2023.
89 Wine Spectator
Extroverted, featuring a gush of plum and boysenberry preserves coated with dark licorice. Shows a fruitcake note that's buried on the frankly toasted finish. This is more about style than purity. Merlot and Cabernet Franc. Drink now through 2032. 900 cases made, 150 cases imported. — JM
89 Wine Spectator
Extroverted, featuring a gush of plum and boysenberry preserves coated with dark licorice. Shows a fruitcake note that's buried on the frankly toasted finish. This is more about style than purity. Merlot and Cabernet Franc. Drink now through 2032. 900 cases made, 150 cases imported. — JM
Producteur
Château Clos de Sarpe
Le Clos de Sarpe est situé dans la Sarpe, dans la partie nord-est de Saint-Émilion. La famille Beyney est aux commandes depuis trois générations, avec pour actuels représentants Christine et Jean-Guy Beyney. Leur petit vignoble de 3,68 hectares est implanté sur des sols calcaires profonds avec une mince couche arable argileuse. Certaines de leurs vignes les plus anciennes ont en moyenne plus de 70 ans et sont composées à 85% de merlot et 15% de cabernet franc. Deux cuvées sortent de leurs chais : le Clos de Sarpe, le fleuron, et le Charles de Sarpe, deuxième vin du domaine. En s’appuyant sur les recommandations de Michel Rolland, le château a grimpé les échelons qualitatifs ces dernières années. Moyens employés ? Une sélection plus minutieuse, une diminution des rendements et une maturation des vins en barriques neuves de chêne français.