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Cantenac Brown 1982 150cl

3eme Grand Cru Classé | Margaux | Bordeaux | France
CHF 237.80
Évaluations et Scores
91 Wine Spectator
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91 Wine Spectator
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15 Rene Gabriel
12: Mattes, mitteldunkles Rot. Duftet wie dunkel gebackener Blätterteig, Tornister, wirkt so etwas dumpf, dahinter Herbstpilze, Bakelit, wirkt ziemlich trocken im Ansatz. Im Gaumen rustikal, verlangend, eine knöcherne Adstringenz zeigend, im Innern etwas bitter aber auch charaktervoll. Ein sehr bourgeoiser Grand-Cru. Wenn man den Grand Cru überhaupt schreiben soll. Da half auch die Magnum nicht viel weiter. austrinken
15 Rene Gabriel
12: Mattes, mitteldunkles Rot. Duftet wie dunkel gebackener Blätterteig, Tornister, wirkt so etwas dumpf, dahinter Herbstpilze, Bakelit, wirkt ziemlich trocken im Ansatz. Im Gaumen rustikal, verlangend, eine knöcherne Adstringenz zeigend, im Innern etwas bitter aber auch charaktervoll. Ein sehr bourgeoiser Grand-Cru. Wenn man den Grand Cru überhaupt schreiben soll. Da half auch die Magnum nicht viel weiter. austrinken
77 Robert Parker
This wine is typical of so many efforts of Cantenac-Brown. It started off life formidably tannic, with meager levels of fruit quality. Thirteen years of cellaring have not been kind to this wine, which has lost what little fruit it once possessed. The color is a murky ruby/garnet, and the nose offers up earthy, old cellar, damp cardboard aromas. Some fruit is noticeable in the attack, but the wine quickly dries out to reveal severe tannin and an unpleasant astringency. It has no place to go but down . Despite the enormous investment in this chateau over recent years, I am not sure recent vintages of this wine are any better. What does that say about terroir? Tasted 4 times since bottling with consistent notes.
77 Robert Parker
This wine is typical of so many efforts of Cantenac-Brown. It started off life formidably tannic, with meager levels of fruit quality. Thirteen years of cellaring have not been kind to this wine, which has lost what little fruit it once possessed. The color is a murky ruby/garnet, and the nose offers up earthy, old cellar, damp cardboard aromas. Some fruit is noticeable in the attack, but the wine quickly dries out to reveal severe tannin and an unpleasant astringency. It has no place to go but down . Despite the enormous investment in this chateau over recent years, I am not sure recent vintages of this wine are any better. What does that say about terroir? Tasted 4 times since bottling with consistent notes.
Producteur
Château Cantenac-Brown
Le peintre animalier écossais John Lewis Brown s’est porté acquéreur de ce vignoble au début du XIXe siècle et y a fait ériger un château de style Tudor. Bon vivant, il acquiert rapidement une réputation d’homme convivial grâce aux grandes fêtes qu'il organise dans cette demeure. En 1843, il a cédé le domaine à un banquier du nom de Gromard, toujours à sa tête en 1855 lorsque Cantenac Brown fut classé parmi les troisièmes crus classés du célèbre classement des vins du Médoc. Cent cinquante ans plus tard, la famille Simon Halabi a donné un nouvel élan au domaine, déterminée à le porter à un nouveau palier de reconnaissance. Les pratiques viticoles ont été modifiées en conséquence, le travail de la vigne est devenu beaucoup plus respectueux de l'environnement et les rendements sont maintenus au plus bas. Le retour à des pratiques plus naturelles à Cantenac Brown implique le labour, destiné à améliorer les propriétés physiques, chimiques et biologiques intrinsèques du vignoble.