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Quinault l'Enclos 2003 75cl

Grand Cru Classé | St. Emilion | Bordeaux | France
Épuisé
Évaluations et Scores
17 Rene Gabriel
04: Dunkles Rubin; satt in der Mitte. Aromatisches Bouquet; Tabak, erdige Noten, Kirschen und Waldbeeren, komplex, fast buttrig im Ansatz. Im Gaumen eine reife, delikate Frucht (Red-Currant) sowie helle Schokolade und etwas extrahierte Konzentration zeigend. Kann noch zulegen. 17/20 2008 – 2016
90 Wine Spectator
Blackberry, espresso and lightly toasted oak character. Full-bodied, with lots of fruit and intense oak. A bit too much but I like it a lot. Needs time. Best after 2011. 6,555 cases made. ?JS
89 Robert Parker
This 48+-acre vineyard is owned by Dr. Alain Raynaud, who has been one of the spiritual and qualitative leaders of the quality revolution that has taken place in Pomerol and St.-Emilion. Situated within the Libourne city limits, this vineyard possesses some of the oldest vines (50 years) of St.-Emilion. Made from a blend of 87% Merlot and the rest equal parts Cabernet Franc and Cabernet Sauvignon, the light-styled 2003 is soft and forward, yet possesses this property?s hallmark elegance. Exhibiting a deep ruby/purple hue along with a sweet nose of blueberries, licorice, and flowers, it is all about finesse, balance, and purity. While it does not display the concentration of the finest vintages to date, 1998, 2000, 2001, and 2004, it is ideal for drinking now and over the next 12-14 years.
Producteur
Château Quinault
L’une des propriétés incontournables de Saint-Émilion, le Château Quinault l'Enclos est situé au centre de Libourne, à la frontière de Pomerol. D'une superficie de 19 hectares, les vignes sont âgées en moyenne de 60 à 70 ans et comportent une part majoritaire de merlot (80%), suivi à parts égales de cabernet franc et de cabernet-sauvignon. Quinault l'Enclos s’est forgé une réputation de super cuvée ou vin de garage de Bordeaux. Il appartient depuis 2008 à Bernard Arnault de LVMH, également propriétaire de Cheval Blanc. Pierre Lurton et son équipe de Cheval Blanc dirigent actuellement le Château Quinault l'Enclos, élaborant des nectars mûrs, frais et ronds, des caractéristiques qui les rendent aptes à être consommés jeunes et les définissent comme des références en la matière au sein de l’appellation.