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Grand Mayne 2009 75cl

St. Emilion | Bordeaux | France
Épuisé
Évaluations et Scores
18 Rene Gabriel
Tiefes Purpur, satt in der Mitte, Granatschimmer am Rand. Wohlig ausströmendes Brombeerbouquet, mittleren Druck zeigend ist dabei aber vielschichtig und fein. Aromatischer Gaumen, feine Tannine und gut stüztende Säure in der mittelfeinden, noch verlangenden Adstringenz, erst im Finale kommt der volle Aromendruck. Hat Chancen an den grossen 98er anzuknüpfen.
94 Vinous
The 2009 Grand Mayne has an opulent bouquet with well defined kirsch and red plum aromas, hints of cough candy emerge with time. It remains focused and precise. The palate is medium-bodied with supple tannins, layers of candied red fruit laced with orange peel and marmalade. It builds beautifully towards the finish. Excellent. Tasted at the Grand Mayne vertical at the property.
93 Robert Parker
Another St.-Emilion smart buy for consumers, Grand-Mayne has made a number of top wines (except for a short period when they had some TCA issues). This is a full-throttle effort filled with blueberry and black raspberry fruit, perhaps slightly more oak than oakaphobes would prefer, but a full-bodied, concentrated, ageworthy style. Sweet tannin, low acidity and ripe fruit suggest this well-made St.-Emilion should drink nicely for 15-20 years.
91 Wine Spectator
Very dark, with almost heady blueberry and plum confiture flavors at the core, wrapped with extra cassis and boysenberry notes. Long and liberally laced with toast and mocha, with a licorice snap edge on the finish. Best from 2014 through 2024. 4,000 cases made. — JM
Producteur
Château Grand Mayne
Situé au nord-ouest de Saint-Émilion, le Château Grand Mayne a fondé sa réputation sur ses vins riches et aromatiques à la robe profonde. Depuis les années 1930, ce domaine historique se trouve entre les mains de la famille Nony, représentée à présent par Marie-Françoise Nony et ses deux fils, Jean Antoine et Damien. C’est en périphérie du célèbre plateau calcaire de Saint-Emilion, que Grand Mayne déploie ses 17 hectares de vignes où le merlot règne en maître (80%), accompagné du cabernet franc (15%) et du cabernet-sauvignon (5%). Michel Rolland intervient depuis 1973 en qualité d’œnologue conseil auprès de ce Grand Cru Classé de Saint-Émilion dont les vins rouges corsés font preuve d’une belle qualité. L'utilisation accrue de chêne neuf a fait émerger un style Mayne classique, caractérisé par des arômes somptueux de cassis et de réglisse.