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De Pressac 2016 75cl

Grand Cru | St. Emilion | Bordeaux | France
CHF 34.60
Évaluations et Scores
18 Rene Gabriel
Kunz Fassprobe 17: (78% Merlot, 10% Cabernet Franc, 8% Cabernet Sauvignon, 3% Malbec, 1% Carménère) Samtenes, frisches, tiefes, elegantes Bouquet, verschiedene Beeren, Graphit, Tabak. Dichtverwobener, eleganter, frischer, seidener Gaumen mit dichter, feiner Frucht, eleganter Struktur, dichter Aromatik, langer, frischer Abgang.
93 Vinous
One of the sleepers in Saint-Émilion, Pressac is once again striking in 2016. Big and vertical in feel, with tremendous fruit density, the 2016 has a lot to offer. Inky dark fruit, graphite, menthol, plum and lavender mesh together in this dark, potent wine. The 2016 is wonderfully fresh and also quite structured. Readers will have to be patient, as it will be a few years before all the wine starts to drink well. As always, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Malbec and Carmenère play an important role in shaping the personality of one of Bordeaux's most unique and intriguing wines. The 2016 spent 18 months in oak, 50% new. Alain Raynaud consults. Tasted three times.
89 Wine Spectator
A juicy and forward style, with a lush core of warmed cassis and cherry reduction notes backed by singed cedar, vanilla and sandalwood flavors. The fruit detail wins out easily on the accessible finish. Drink now through 2030. 9,525 cases made. — JM
Producteur
Château De Pressac
Si la propriété elle-même remonte à l'époque médiévale, ses racines viticoles ne dateraient que du 18ème siècle. Le Château de Pressac tire son nom du cépage autochtone de la rive droite, le noir de Pressac (également connu aujourd'hui sous le nom de malbec). Il a été racheté en 1997 par Dominique et Jean-François Quenin, qui l’ont fait entrer dans l’ère moderne. Les Quenin ont entièrement rénové la propriété, depuis la replantation de la majeure partie du vignoble jusqu’à la rationalisation de la cave. Grâce à ces efforts, le Château de Pressac a finalement obtenu le statut de Saint-Émilion Grand Cru Classé en 2012. Situé sur la commune de Saint-Étienne-de-Lisse, le vignoble s’étend sur près de 42 hectares d’un seul tenant sur le célèbre plateau de Saint-Émilion. Son encépagement fait la part belle au merlot, cabernet franc, cabernet-sauvignon, carménère, et bien sûr au pressac (malbec). En résultent des cuvées qui allient à la perfection le charme, la puissance et l'élégance de cette région.