Close
Rechercher
Filters

D'Issan 2021 300cl

3eme Grand Cru Classé | Margaux | Bordeaux | France
CHF 281.05

Tous les millésimes

2019 2021 2022 2023
Évaluations et Scores
96 James Suckling
With aromas of red currants, ripe cherries, flowers and hints of nutmeg and salt, this medium-bodied red has a solid core of fruit with medium and ripe tannins that nicely frame the wine and give depth and energy. Lightly chewy and caressing at the end. 65% cabernet sauvignon, 30% merlot, 2% cabernet franc, 2% malbec and 1% petit verdot. Better to drink in two or three years, but best after 2027.
92 Robert Parker
The 2021 D'Issan is performing well, exhibiting aromas of rich berries, licorice, violets, sweet soil tones and pipe tobacco. Medium to full-bodied, layered and lively, with powdery tannins and a saline finish, it will flesh out with élevage to deliver a supple, perfumed D'Issan that will offer a broad drinking window. It's a blend of 65% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot and the rest Cabernet Franc, Malbec and Petit Verdot.
92 Robert Parker
The 2021 D'Issan is performing well, exhibiting aromas of rich berries, licorice, violets, sweet soil tones and pipe tobacco. Medium to full-bodied, layered and lively, with powdery tannins and a saline finish, it will flesh out with élevage to deliver a supple, perfumed D'Issan that will offer a broad drinking window. It's a blend of 65% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot and the rest Cabernet Franc, Malbec and Petit Verdot.
Producteur
Château D'Issan
Chaque année, le Château d'Issan impressionne toujours autant, la qualité de ses nectars se bonifiant millésime après millésime. Erigé au rang de Troisième Cru dans le Classement de 1855, d'Issan demeure l'une des références de Margaux. Ce domaine historique a connu une succession de propriétaires jusqu'en 1945, date à laquelle la famille Cruse, grande dynastie médocaine, s’en est porté acquéreuse. C’est Emmanuel Cruse qui est aujourd’hui aux commandes, épaulé par la famille Lorenzetti du Château Pédesclaux. Le vignoble s'étend sur 44 hectares, l’encépagement étant majoritairement voué au cabernet sauvignon avec un complément de merlot. Ses vins atteignent de nouveaux sommets grâce à une sélection rigoureuse des meilleurs raisins et un élevage pouvant atteindre 18 mois dont 50% en chêne neuf.