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Boyd Cantenac 2006 75cl

3eme Grand Cru Classé | Margaux | Bordeaux | France
Épuisé
Évaluations et Scores
90 Wine Spectator
Wonderful aromas of sliced ripe plum turn to citrus fruit and flowers. Full-bodied, with fine yet chewy tannins and a solid core of fruit. Tight and structured. Best after 2010. ?JS
90 Wine Spectator
Wonderful aromas of sliced ripe plum turn to citrus fruit and flowers. Full-bodied, with fine yet chewy tannins and a solid core of fruit. Tight and structured. Best after 2010. ?JS
89 Robert Parker
If it were not for some prominent tannins in the finish, this wine would merit an outstanding score. If the tannins sweeten, it will merit a higher rating. Its deep ruby/purple color is accompanied by sweet black cherry, scorched earth, and camphor notes, a sweet, rich mid-palate, medium to full body, and excellent purity as well as depth. The tannins kick in in the finish, but there is a lot going on here in a positive sense. Anticipated maturity: 2012-2025.
89 Robert Parker
If it were not for some prominent tannins in the finish, this wine would merit an outstanding score. If the tannins sweeten, it will merit a higher rating. Its deep ruby/purple color is accompanied by sweet black cherry, scorched earth, and camphor notes, a sweet, rich mid-palate, medium to full body, and excellent purity as well as depth. The tannins kick in in the finish, but there is a lot going on here in a positive sense. Anticipated maturity: 2012-2025.
Producteur
Château Boyd-Cantenac
La famille Boyd était une grande famille de marchands de Belfast, exportateurs de laine, jusqu’au jour où la chute de ce marché les a amenés à émigrer vers le continent. S'installant à Bordeaux ils ont acquis le vignoble de Cantenac en 1754, repris par John Lewis Brown du Château Brown puis par la famille Ginestet. Depuis 1932, le Château Boyd-Cantenac appartient à la famille Guillemet. Lucien Guillemet est aujourd'hui à la tête du domaine après avoir quitté le Château Giscours en 1996, où il a travaillé comme directeur général pour mieux se recentrer sur son domaine. Couvrant une superficie de 17 hectares au cœur de l'appellation Margaux, le vignoble repose sur des graves siliceuses fines et bien drainées, qui réchauffent les sols et permettent aux vignes de s'enraciner profondément. Selon les millésimes, le vignoble produit entre 50 000 et 90 000 bouteilles par an.