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Beauséjour Duffau Lagarrosse 2015 300cl

1er Grand Cru Classé B | St. Emilion | Bordeaux | France
CHF 756.70
Évaluations et Scores
100 James Suckling
This is extraordinary. There has never been a wine like this here since the famous 1990 or underrated 1989. Violets, flowers, stones and limestone. Oyster-shell undertones. Full-bodied, muscular and so structured. A phenomenal wine that reminds me of the great Bordeaux of the 1950s. Try in 2026.
95 Wine Spectator
Offers lovely richness, with a very caressing feel to the layers of warm plum compote and boysenberry confiture. Underneath all the fruit is a very fine-edged chalky thread, yet the feeling overall is velvety and lush. A beauty.—J.M.
93 Robert Parker
The 2015 Beausejour (Duffau Lagarrosse) is a blend of 90% Merlot picked between 25 September and 5 October, 10% Cabernet Franc picked on 5 and 12 October. It was cropped at 34 hl/ha. It has a very intense, quite opulent bouquet, just like the 2015 Pavie-Macquin from barrel, with fig-tinged red cherry fruit, hints of kirsch and glycerin. The palate likewise shows more refinement and class, the tannins fine and the acidity well judged. It has a fresh finish, though it just needs to muster a touch more tension and sense of energy right on the finish. Let's see what happens during its élevage, because it has the materials to turn into a very fine Saint Emilion
17 Rene Gabriel
90 % Merlot, 10 % Cabernet Franc. Extrem dunkles Purpur mit lila und violetten Reflexen. Intensives, zu Beginn leicht alkoholisch wirkendes Bouquet, dropsige Noten, Waldbeeren, ein Hauch von Überreife und Malzkonturen. Im Gaumen erinnert der Grundgeschmack etwas an einen Prioratwein, aussen überreif, innen noch kernig. Für mich ist er zu streng zu wenig Burgundisch ausgefallen. 17/20 2024 – 2042
17 Rene Gabriel
90 % Merlot, 10 % Cabernet Franc. Extrem dunkles Purpur mit lila und violetten Reflexen. Intensives, zu Beginn leicht alkoholisch wirkendes Bouquet, dropsige Noten, Waldbeeren, ein Hauch von Überreife und Malzkonturen. Im Gaumen erinnert der Grundgeschmack etwas an einen Prioratwein, aussen überreif, innen noch kernig. Für mich ist er zu streng zu wenig Burgundisch ausgefallen. 17/20 2024 – 2042
Producteur
Château Beauséjour
L’année 1985 a marqué un tournant dans l’histoire de ce domaine de Saint-Emilion, car le Château Beauséjour s’est hissé au rang des Premiers Grands Crus Classés, devenant ainsi l’un des producteurs les plus prodigieux de l’appellation. Après que ce virage qualitatif ait été acté, Pierre Bernault, ingénieur accompli, a racheté le Château Beauséjour en 2004, pour donner libre cours à sa passion pour le vin. Douze des quinze hectares du domaine sont plantés de merlot et de cabernet franc et la famille Bernault n’a eu cesse d’asseoir sa réputation de producteurs parmi les plus qualitatifs de Montagne-Saint-Emilion. Une renommée axée sur un style classique exacerbé par des consultants de renom tels Stéphane Derenoncourt, Michel Rolland et Nicolas Thienpont. Parmi les caractéristiques notables des vins citons leur belle corpulence, leurs fruits noirs opulents et leurs tanins fermes qui apportent de la structure pendant la phase de garde.